Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Waardevolle Bomen en Bebouwing

Logo Grave

Burgemeester en wethouders van de gemeente Grave maken bekend dat, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), de gemeenteraad van Grave op 15 mei 2018 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Waardevolle Bomen en Bebouwing’ gewijzigd vast te stellen.

In 2016 is de Bomenverordening vastgesteld. Deze is door vertaald in dit bestemmingsplan. Tevens zijn in dit bestemmingsplan de aangewezen karakteristieke bebouwing (cultuurhistorisch waardevolle bebouwing, rijks- en gemeentelijke monumenten) binnen de gemeente voorzien van een vernieuwde, eenduidiger juridisch – planologische regeling.

Inzien Het bestemmingsplan ‘Waardevolle Bomen en Bebouwing’ met de bijbehorende stukken en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van woensdag 20 juni 2018 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het stadhuis te Grave en kan op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 12:30 uur, op dinsdag van 16:00 uur tot 20:00 uur en op afspraak worden ingezien bij de Publieksbalie van de gemeente Grave. Het bestemmingsplan kan tevens worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl. onder ID-nr: NL.IMRO.0786.BPWaardeBoomBeb-va01.

Beroep Tijdens genoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

Een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad;

Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

Een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan.

Beroepschriften dienen schriftelijk te worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Vereisten beroepschrift

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep). U moet er rekening mee houden dat u griffierecht moet betalen als u een beroepschrift indient.

Voorlopige voorziening

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan tegelijkertijd ook de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Ook als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt inwerking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de werking van het betreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Informatie Team Ruimtelijk Beleid, mevr. A.D. Wessels (0486) 477 278, e-mail: danielle.wessels@cgm.nl.

 

Grave 19 juni 2018

 

 

 

 

 

Naar boven