Bekendmaking rijksinpassingsplan Afsluitdijk – aanvulling 2017, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat en de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben het rijksinpassingsplan Afsluitdijk – aanvulling 2017 vastgesteld op 11 juni 2018 (en bekendgemaakt in de Staatscourant van 25 juni 2018). Van 26 juni tot en met 6 augustus 2018 kunt u in beroep gaan tegen het rijksinpassingsplan Afsluitdijk – aanvulling 2017.

Rijkswaterstaat bouwt tussen 2018 en 2022 pompen in de Afsluitdijk om sneller overtollig water uit het IJsselmeer te kunnen afvoeren naar zee. Deze pompen gebruiken veel energie. Rijkswaterstaat wil deze energie duurzaam opwekken. Zonnevelden zijn hiervoor het meest geschikt. Om deze ruimtelijk in te passen is het rijksinpassingsplan Afsluitdijk – aanvulling 2017 opgesteld. In dit Rijksinpassingsplan wordt ook het vergroten van de doorvaartbreedte van de keersluis Kornwerderzand mogelijk gemaakt en komt er meer ruimte voor de bouw van pompgebouwen.

In beroep gaan

Belanghebbenden die hun zienswijze over het ontwerp­rijksinpassingsplan naar voren hebben gebracht, of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daarover geen zienswijze naar voren hebben gebracht,kunnen beroep instellen tegen het rijksinpassingsplan bij:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

of via het Digitaal Loket: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/.

Actuele informatie over in beroep gaan, vindt u op: www.raadvanstate.nl/onze-werkwijze/bestuursrechtspraak/ruimtelijke-ordeningskamer.html.

Crisis- en herstelwet

Op het rijksinpassingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Stukken bekijken

Alle documenten staan op: www.platformparticipatie.nl/afsluitdijk en op http://www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0000.IMip17AfsluitdijkA-3000).

Op papier kunt u de stukken van 26 juni tot en met 6 augustus 2018 tijdens reguliere openingstijden bekijken op de volgende locaties:

  • Lelystad

    Rijkswaterstaat Midden-Nederland, Zuiderwagenplein 2.

  • Haarlem

    Provinciehuis Noord-Holland, Kleine Houtweg 18.

  • Leeuwarden

    Provinciehuis Fryslân, Tweebaksmarkt 52.

Naar boven