Ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding centrum Berkel en Rodenrijs, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat met ingang van 19 juni 2018 tot en met 30 juli 2018 het ontwerpbestemmingsplan “Uitbreiding centrum Berkel en Rodenrijs” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0168-ONTW voor iedereen ter inzage ligt.

Beschrijving bestemmingsplan

Het plangebied wordt globaal begrensd:

• aan de noordzijde door de Boerhaavestraat en het Achterom;

• aan de oostzijde door de bebouwing van het bestaande winkelcentrum;

• aan de zuidzijde door de Gemeentewerf;

• aan de westzijde de door Berkelse plas en de bestaande bebouwing aan de Röntgenstraat.

Het bestemmingsplan biedt het planologisch juridische kader voor de beoogde uitbreiding van het centrumgebied van Berkel en Rodenrijs. De uitbreiding bestaat uit een combinatie van winkels, woningen, horeca en leisure. We willen hiermee een aangenaam verblijfsgebied creëren, waarmee het centrum wordt afgerond en versterkt.

Wijzigingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan vindt u in de nota Inspraak en overlegreacties die als bijlage bij de toelichting is opgenomen. De voornaamste wijzigingen van het bestemmingsplan zijn:

  • de bouwhoogte van het hoogste appartementengebouw (blok 3) is teruggebracht naar een maximale bouwhoogte van 30 m;

  • de mogelijkheid van maximaal 24 woningen achter de bestaande woningen aan de Westersingel is geschrapt;

  • het bestemmingsplan maakt een fietsbrug over de Berkelse plas en een rotonde op de kruising Oudelandselaan – Gemeentewerf mogelijk.

Ook buiten het plangebied van het bestemmingsplan zijn aanpassingen voorzien die bijdragen aan een goede en veilige verkeerssituatie:

  • De Röntgenstraat niet langer gebruiken voor parkeren door ouders van schoolgaande kinderen.

  • De parkeergelegenheid aan de Oudelandselaan hiervoor inrichten en uitbreiden.

  • De Boerhaavestraat anders inrichten waardoor bevoorrading veilig gecombineerd kan worden met fietsverkeer.

Deze voorgenomen maatregelen worden verder uitgewerkt in het inrichtingsplan voor de openbare ruimte.

Inzage ontwerpbestemmingsplan

U kunt het plan inzien:

  • via ruimtelijkeplannen.nl {http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn= NL.IMRO.1621.BP0168-ONTW}.

  • Via Ruimtelijke plannen Lansingerland {http://1621.roview.net/}

Zienswijzen

Tijdens de termijn van terinzagelegging kunt u een zienswijze indienen. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van de gemeenteraad, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0168/03. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Inloopavond

Op woensdag 4 juli 2018 van 17.00 tot 19.30 uur een inloopavond. De inloopavond vindt plaats in het gemeentehuis van de Lansingerland, Tobias Asserlaan 1 in Bergschenhoek. U kunt dan het bestemmingsplan bekijken en een toelichting op het plan krijgen.

Wij willen u er graag op wijzen dat op de inloopavond geen concreet bouwplan wordt getoond. Wij verwachten in september 2018 de meest recente tekeningen van het centrumplan aan u te kunnen tonen op een informatiebijeenkomst.

Naar boven