Bekendmaking bestemmingsplan NPD strook, Overvecht en bijbehorend besluit hogere waarden (Wet geluidhinder)

Logo Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening vanaf donderdag 21 juni 2018 zes weken lang ter inzage liggen:

- Het op 7 juni 2018 door de raad vastgestelde bestemmingsplan, met identificatiecode NL.IMRO.0344.BPNPDSTROOKOVERVEC-VA01;

- Het vaststellingsbesluit;

- Het besluit hogere waarden (HW 1177) op grond van de Wet geluidhinder.

 

​Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan gewijzigd ten opzichte van het ontwerp.

 

Plangebied en doelstelling

Het plangebied ligt in het centrumgebied van Overvecht. Het plangebied is begrensd door de Seinedreef (parkeerplaats winkelcentrum), de Zamenhofdreef, de Brailledreef en de kadastrale grens met het perceel van de Karwei.

 

Het doel van het bestemmingsplan is het planologisch mogelijk maken van het programma zoals verwoord in het stedenbouwkundig Programma van Eisen NPD strook. Dit programma omvat de bouw van maximaal 700 studentenwoningen en maximaal 360 appartementen met bijbehorende parkeervoorzieningen op de locatie waar nu een kantoorgebouw en bedrijfshallen zijn gesitueerd. Daarnaast is maximaal 4000 m² aan centrumfuncties mogelijk zoals dienstverlening, woonwerkfuncties, maatschappelijke voorzieningen, sport, horeca en lichte bedrijvigheid passend in de woonomgeving.

 

Wijzigingen

De wijzigingen hebben onder andere betrekking op de verbeelding en regels.

 

De aanpassing van de regels:

- Toegevoegd is artikel 9 ‘Leiding Leidingstrook’.

- Toegevoegd is artikel 5.1 onderdeel h inhoudende een in- en uitrit ter plaatse van de aanduiding ontsluiting (os).

- Toegevoegd is artikel 5.3 inhoudende de bevoegdheid voor het stellen van nadere eisen aan de afmeting en de plaats van de inrit.

 

De aanpassing van de verbeelding:

- De aanduiding ‘Leiding – Leidingstrook’ is opgenomen op de verbeelding.

- Toegevoegd is de aanduiding ontsluiting (os) op de verbeelding ten behoeve van een in- en uitrit.

- De bouwvlakken zijn aangepast en in overeenstemming gebracht met het ‘matenplan’.

- Het schrappen van de aanduiding ‘LPG vulpunt’ op de verbeelding.

 

De aanpassing van de toelichting

- De paragrafen 2.3.8, 5.6.2, 5.6.3, 5.7.2, 7.5 zijn tekstueel gewijzigd.

- In bijlage 10 is een luchtonderzoek toegevoegd.

 

Voor een uitgebreide toelichting op de wijzigingen en op de wijzigingen van de onderbouwing zie het vaststellingsrapport.

 

Besluit hogere waarden

De 'voorkeursgrenswaarde' wordt vanwege het rail- en wegverkeerlawaai en het industrielawaai overschreden. Burgemeester en wethouders overwegen hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld op grond van de Wet geluidhinder.

 

Inzien

Het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en het besluit hogere waarden liggen ter inzage vanaf donderdag 21 juni 2018 tot en met woensdag 1 augustus 2018 in het Stadskantoor, Stadsplateau 1, 5e verdieping.

 

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

- via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl (deze versie is rechtsgeldig boven alle andere versies);

- via de gemeentelijke website utrecht.nl/bestemmingsplannen waar u kunt doorklikken naar het bestemmingsplan. Op de gemeentelijke website staat ook het besluit hogere waarden.

 

Beroep

U kunt als belanghebbende tegen het besluit tot vaststelling beroep instellen. De termijn voor het instellen van beroep is zes weken en gaat in op de dag na de start van de terinzagelegging. Beroep instellen kan bij:

 

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Voor het instellen van beroep moet u griffierechten betalen. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

 

Verzoek voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kunt u als indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als dat verzoek binnen de terinzagetermijn is gedaan, is het bestemmingsplan geschorst totdat de Voorzitter over het verzoek heeft beslist. Ook voor een verzoek om een voorlopige voorziening moet u griffierechten betalen.

 

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u als belanghebbende in het beroepschrift alle beroepsgronden moet noemen en dat u na afloop van de terinzagetermijn geen nieuwe beroepsgronden meer kunt aanvoeren.

 

Naar boven