Bekendmaking beschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder ten behoeve van de realisering van 20 grondgebonden zorgwoningen aan de Sint Gregoriuslaan (voormalige locatie van de Tarcisiusschool)  

Logo Brunssum

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat hogere waarden ingevolge de artikelen 76, 77 en 110a jo artikel 83 van de Wet geluidhinder zijn vastgesteld ten behoeve van de bouw van 20 grondgebonden zorgwoningen aan de Sint Gregoriuslaan (voormalige locatie Tarcisiusschool).

Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat de hoogst optredende geluidbelasting op de gevels van de zorgwoningen vanwege het wegverkeer op de Sint Gregoriuslaan en de Kochstraat maximaal 51 dB resp. 59 dB bedraagt en dat daarmee de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden.

Maatregelen om het geluid te reduceren zijn onvoldoende doeltreffend of stuiten op bezwaren van financiële, verkeerskundige en/of stedenbouwkundige aard.

Het besluit tot het vaststellen van de hogere grenswaarden en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 21 juni 2018  gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Deze stukken kunnen gedurende de openingstijden worden ingezien bij de Gemeentewinkel aan het Lindeplein 1 te Brunssum. U kunt hiertoe een afspraak maken via ons Klant Contact Centrum (045-5278 555) of via de digitale afsprakenplanner op onze website.

Separaat is een publicatie gedaan omtrent het verlenen van een omgevingsvergunning voor het bouwen van voornoemde woningen. Deze stukken liggen gelijktijdig met onderhavig besluit ter inzage en treft u aan op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl via NL.IMRO.0899.OvTarcisius-VA01.

Indienen van beroep

Gedurende de inzagetermijn (vanaf 21 juni t/m 1 augustus 2018) kan tegen het

besluit beroep worden ingesteld door:

 

  • 1.

    degenen die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen; 

    In alle gevallen geldt dat het beroepschrift binnen de bovengenoemde termijn moet worden

    ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500

    EA, Den Haag.

     

    De beschikking treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn in samenhang met het beroepschrift tevens een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

      

    Brunssum, 20 juni 2018

      

Naar boven