Bekendmaking verleende omgevingsvergunning voor de bouw van 20 grondgebonden zorgwoningen aan de Sint Gregoriuslaan (voormalige locatie van de Tarcisiusschool)

Logo Brunssum

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat op 20 juni 2018 een aanvraag om een omgevingsvergunning is verleend voor het oprichten van 20 grondgebonden zorgwoningen aan de Sint Gregoriuslaan (voormalige locatie van de Tarcisiusschool).

De betreffende aanvraag is in strijd met de beheersverordening “Woongebied 1e herziening. Binnen de ter plaatse vigerende bestemming “Maatschappelijk” is nieuwbouw van woningen namelijk niet toegestaan. Aan het bouwplan kan evenwel medewerking worden verleend middels toepassing van de uitgebreide omgevingsvergunningprocedure ingevolge artikel 2.12, eerste lid, onder a sub 3 Wabo. De ontwerp-omgevingsvergunning (inclusief ruimtelijke onderbouwing en bijbehorende bijlagen) heeft daartoe vanaf 8 maart 2018 t/m 18 april 2018 voor eenieder ter inzage gelegen.

Gedurende de ter inzagetermijn zijn geen zienswijzen ingekomen.

Ter inzage

De verleende omgevingsvergunning (inclusief de ruimtelijke onderbouwing en de daarbij behorende bijlagen) ligt met ingang van 21 juni 2018 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Deze stukken kunnen gedurende de openingstijden worden ingezien bij de Gemeentewinkel aan het Lindeplein 1 te Brunssum. U kunt hiertoe een afspraak maken via ons Klant Contact Centrum (045-5278 555) of via de digitale afsprakenplanner op onze website.

De ruimtelijke onderbouwing kunt u bovendien raadplegen via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl via NL.IMRO.0899.OvTarcisius-VA01.  

Separaat is een publicatie gedaan omtrent het besluit tot het verlenen van hogere grenswaarden ingevolge de Wet geluidhinder. Deze stukken liggen gelijktijdig met onderhavige omgevingsvergunning ter inzage.

Indienen beroepschrift bij de Rechtbank

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de datum van verzending/bekendmaking van de verleende omgevingsvergunning (vanaf 21 juni t/m 1 augustus 2018) hiertegen een beroepschrift indienen bij de rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht (Postbus 950, 6040 AZ Roermond).

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Er kan echter géén beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen gedurende de ontwerpfase naar voren heeft gebracht.

Het beroepschrift dient ondertekend te zijn en tenminste te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld;

d. de gronden van het beroep.

Tevens kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg worden verzocht een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) te treffen, indien onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist.

Hoe u precies beroep kunt instellen tegen deze beslissing kunt u lezen in de folder "Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid", die u kunt aanvragen bij de afdeling Algemene en Juridische Zaken, tel. 045-5278539.

Brunssum, 20 juni 2018

 

Naar boven