Akkerstraat 32a Nuland, vastgesteld bestemmingsplan en verleende omgevingsvergunning

Logo 's-Hertogenbosch

Kennisgeving op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening Wro gemeente ‘s-Hertogenbosch

Bestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het bestemmingsplan ‘Akkerstraat 32a Nuland’ (NL.IMRO.0796.0002340-1401) met ingang van 18 juni 2018 gedurende zes weken ter inzage ligt. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan op 5 juni 2018 vastgesteld.

 

Dit plan maakt acht grondgebonden woningen mogelijk en twee appartementen in de vorm van maisonnettes. Het plangebied aan de Akkerstraat en de Veldstraat in Nuland bestaat uit twee delen (kadastraal bekend als gemeente Nuland, sectie B, nummers 2924 en 4924). In het deel op de hoek van de Akkerstraat en de Veldstraat zijn de woningen geprojecteerd. In het deel verderop aan de Akkerstraat worden parkeerplaatsen aangelegd.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken ter inzage in het Stadskantoor. Ook vindt u de stukken op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen of op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u ook de authentieke bestanden vinden).

 

Omgevingsvergunning

Daarnaast deelt het college van burgemeester en wethouders mee dat zij op 8 juni 2018 heeft besloten om een omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteit(en) bouwen van een woning, aanleggen volgens de provinciale milieuverordening en inrit aanleggen of veranderen in voornoemd plangebied. Deze omgevingsvergunning is ook meegenomen in de gecoördineerde voorbereiding van de besluiten. De omgevingsvergunning ligt vanaf 18 juni 2018 - tegelijkertijd met het vastgesteld bestemmingsplan ‘Akkerstraat 32a Nuland’ - gedurende zes weken ter inzage.

 

Wilt u de omgevingsvergunning inzien, dan kunt u hiervan een digitaal exemplaar aanvragen via de site https://www.s-hertogenbosch.nl (ga naar Inwoner – Vergunning of melding – Omgevingsvergunning) en zend een email naar omgevingsvergunning@s-hertogenbosch.nl.

 

Beroep tegen het bestemmingsplan en/of de omgevingsvergunning?

Wilt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan dat de raad heeft vastgesteld en/of tegen de omgevingsvergunning die door het college is verleend? U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Bovendien moet u tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend of bij het college over de ontwerp-omgevingsvergunnnig. Dit geldt niet in twee gevallen:

  • als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest zich tijdig tot de raad of het college te wenden; of

  • als u beroep wilt instellen tegen wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp bij de vaststelling van het bestemmingsplan of de verlening van de omgevingsvergunning zijn aangebracht.

 

Als u beroep wilt instellen, moet u een gemotiveerd beroepschrift sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning ter inzage liggen.

 

Stelt u beroep in of hebt u dit al gedaan? Dan kunt u de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Naar boven