VERKEERSBESLUIT

Logo Sint Anthonis

Algemene g ehandicaptenparkeerplaats De Merret - Sint Anthonis

Burgemeester en wethouders van Sint Anthonis;

Overwegende dat:

  • het voor invaliden gewenst is dat nabij de achterzijde van het gemeentehuis, op De Merret, een algemene gehandicaptenparkeerplaats aanwezig is;

  • deze algemene gehandicaptenparkeerplaats reeds gerealiseerd is;

  • er op deze parkeerplaats enkel geparkeerd mag worden door weggebruikers die beschikken over een gehandicaptenparkeerkaart;

  • de parkeervoorzieningen op De Merret in eigendom, beheer en onderhoud is bij de gemeente Sint Anthonis;

  • er voldoende parkeermogelijkheden in de omgeving beschikbaar blijven en deze algemene gehandicaptenparkeerplaats daarvan geen onevenredig deel uitmaakt;

  • om in te spelen op de kwaliteit van de leefomgeving, het verzekeren van de veiligheid op de weg, het in stand houden van de weg en de bruikbaarheid daarvan, het voorkomen van door het verkeer veroorzaakte overlast hinder of schade, en het beschermen van weggebruikers en passagiers, het belangrijk is om een algemene gehandicaptenparkeerplaats op het parkeerterrein nabij de algemene voorzieningen op De Merret te Sint Anthonis te realiseren. Deze belangen van de in artikel 2, eerste en tweede lid, van de in de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: WVW 1994) genoemde belangen, liggen ten grondslag van dit verkeersbesluit.

Gelet op:

  • het bepaalde in de WVW 1994;

  • het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegenverkeer (hierna: BABW);

  • het Regelement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (hierna: RVV 1990);

  • de uitvoeringsvoorschriften behorende bij het BABW;

  • het besluit van de Raad der gemeente Sint Anthonis van 12 juni 2018 waarbij de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten is gedelegeerd aan de in het bij de ‘Mandaatregeling gemeente Sint Anthonis’ behorend mandaatregister genoemde functie het mandateringsbesluit of delegatiebesluit van het algemeen bestuur 9 januari 2018 tot het nemen van verkeersbesluiten.

Gehoord:

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW heeft overleg plaatsgevonden met de, daartoe gemandateerde, verkeersadviseur van de politie-eenheid Oost-Brabant, afdeling D.R.O.S. werkzaam binnen het district Land van Cuijk.

Besluiten:

  • 1.

    Op De Merret te Sint Anthonis aan de achterzijde van het gemeentehuis één algemene gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen door middel van het plaatsen van het verkeersbord E6 van bijlage 1 van het RVV 1990.

 

Dit besluit wordt in de Staatscourant gepubliceerd op 14 juni 2018.

  

Burgemeester en wethouders van Sint Anthonis, 12 juni 2018

Namens hen,

    

Dick Berends

Afdelingsmanager Inwoners en Omgeving

  

Bezwaar en beroep:

Tegen dit verkeersbesluit kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van bekendmaking van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van burgemeester en wethouders van Sint Anthonis, Postbus 40, 5845 ZG Sint Anthonis. Overigens schorst het indienen van een bezwaarschrift op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht niet de werking van het besluit waartegen het is gericht.

 

Bijlage I van I.

Locatie algemene gehandicaptenparkeerplaats aan De Merret te Sint Anhtonis.

 

Naar boven