Vaststelling bestemmingsplan ‘Rivierenlaan 281 – 2018’

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat de gemeenteraad op 31 mei 2018 het bestemmingsplan ‘Rivierenlaan 281 – 2018’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Zakelijke inhoud

Dit bestemmingsplan (ID-code: NL.IMRO.0439.BPRIVIERENLAAN281-va01) biedt een planologische regeling voor de realisatie van een appartementengebouw met 16 appartementen op het perceel Rivierenlaan 281 in Overwhere-Zuid. Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. Bij het plan is geen exploitatieplan vastgesteld, omdat het kostenverhaal anderszins verzekerd is.

Hogere waarde Wet geluidhinder

De voorkeursgrenswaarden voor wegverkeerslawaai voor deze ontwikkeling worden overschreden. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, heeft het college op 24 april 2018 op grond van de Wet geluidhinder een hogere waarde van 60 dB vastgesteld als de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vanwege wegverkeerslawaai op de Dr. J.M. den Uyllaan.

Rechtsmiddelen

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarde Wet geluidhinder liggen van 15 juni tot en met 26 juli 2018 ter inzage in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het bestemmingsplan is eveneens te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0439.BPRIVIERENLAAN281-va01

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan tegen de besluiten beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hoger waarde Wet geluidhinder en/of het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, dan wel aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze hiertegen naar voren te brengen. U kunt ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Een dergelijk verzoek kunt u alleen doen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor bent u griffierecht verschuldigd.

Naar boven