Gemeente Aalsmeer – Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Kudelstaart 2006 en ontheffing hogere grenswaarden Wet geluidhinder, woning Hoofdweg 158

Logo Aalsmeer

Z-2017 / 054036

Het college van burgemeester en wethouders van Aalsmeer maakt, ingevolge artikel 3.10 van de Wabo, bekend dat zij voornemens is in afwijking van het bestemmingsplan ‘Kudelstaart 2006’ een omgevingsvergunning te verlenen voor de realisatie van een woning op het perceel Hoofdweg 158.

Het bovengenoemde gebruik past niet binnen de bestemming van het thans geldende bestemmingsplan “Kudelstaart 2006”. De gronden waarop de woning gerealiseerd wordt hebben de bestemming “Woondoeleinden Lintbebouwing”. De woning past niet binnen de bestemmingsplanregels die ten aanzien van de lintbebouwing gelden. De woning is wel in overeenstemming met het ‘Lintenbeleid 1e herziening, Ruimtelijke beoordeling bouwen in de Linten van de gemeente Aalsmeer’.

 

Ter inzagelegging

De aanvraag om omgevingsvergunning, de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 15 juni 2018 tot en met 26 juli 2018 op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • -

    in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.OIAVHB10xD-OW01 en

  • -

    via de gemeentelijke viewer RO-publiceer http://0358.ropubliceer.nl/;

  • -

    in papieren vorm bij de balie van de receptie in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur;

  • -

    in papieren vorm bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder betreffende de ontwerp beschikking omgevingsvergunning schriftelijk een zienswijze (onder vermelding van ‘zienswijze omgevingsvergunning Hoofdweg 158’) indienen bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer). De zienswijzen kunnen tevens via de gemeentelijke website worden ingediend, via de link http://0358.ropubliceer.nl/. Vervolgens selecteert u het betreffende ruimtelijke plan uit de lijst en kiest u de optie 'reageren'. Zienswijzen kunnen naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 0297-387575 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer zijn tevens voornemens om ingevolge de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vast te stellen vanwege het verkeerslawaai ten behoeve van de realisatie van de geluidgevoelige functie wonen. De woning is gelegen binnen de zone van de Hoofdweg. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting vanwege wegverkeer rijdend op de Hoofdweg hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB, maar lager is dan de maximale ontheffingswaarde van 63 dB. Voor de voor- en zijgevels moeten hogere grenswaarden vastgesteld worden. De nieuw te bouwen woning moet in ieder geval een zodanige geluidisolatie bevatten dat een acceptabel binnenniveau van 33 dB wordt bereikt.

Het betreffende ontwerpbesluit hogere grenswaarde ligt met de bijbehorende stukken tegelijkertijd met de ontwerp beschikking omgevingsvergunning ter inzage. Het ontwerpbesluit kan worden ingezien in het gemeentekantoor van Aalsmeer en Amstelveen tijdens de hiervoor genoemde openingstijden en via de website van Aalsmeer (als bijlage 5 bij het besluitdocument/ruimtelijke onderbouwing). Belanghebbenden kunnen gedurende de voornoemde termijn een schriftelijke of mondelinge zienswijze tegen het voornemen hogere grenswaarden vast te stellen naar voren brengen. Schriftelijke reacties worden gericht aan burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarden woning Hoofdweg 158’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u via het centrale nummer 0297-387575 een afspraak maken met de behandelend ambtenaar.

Naar boven