Voorontwerpbestemmingsplan “Regionaal Bedrijvenpark Laarberg, Laarberg Centraal 2”

Logo Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat bovengenoemd voorontwerpbestemmingsplan met ingang van 15 juni 2018 voor iedereen ter inzage ligt.

Het voorontwerpbestemmingsplan voorziet in een uitbreiding van het Regionaal bedrijvenpark Laarberg met circa 14 hectare nieuw bedrijventerrein. Dit bestemmingsplan is een uitwerking van het in 2003 vastgestelde Structuurvisie voor de uitbreiding van het Regionaal Bedrijvenpark, fase 2. Op het bestaande deel van het bedrijvenpark zijn zo goed als geen uitgeefbare kavels meer voorhanden. Alle kavels zijn verkocht of onder optie. Een uitbreiding van de uitgeefbare kavels is daarom noodzakelijk. Laarberg is een regionaal bedrijvenpark en is aangewezen voor de vestiging van grote bedrijven en/of bedrijven uit de hogere milieucategorieën uit de gehele regio. Dit bestemmingsplan maakt de vestiging van dit type bedrijven mogelijk.

Het bestemmingsplan is aan de ene kant flexibel van opzet omdat de verkaveling vrij is gelaten. Aan de andere kant biedt het bestemmingsplan een duidelijk kader om de bestaande natuurwaarden te beschermen en is de landschappelijke inpassing vastgelegd.

Tegelijk met dit voorontwerpbestemmingsplan ligt een voorontwerpbestemmingsplan voor een geluidzone rond de bedrijventerreinen Laarberg en Den Sliem ter inzage.

Voor ontwikkelingen van deze omvang, dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins door middel van een exploitatieovereenkomst is verzekerd. De initiatiefnemer sluit met de gemeente een overeenkomst af.

Het plan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het plan digitaal raadplegen via de gemeentelijke website www.oostgelre.nl of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Het planidentificatienummer is NL.IMRO.1586.BPBUI2005-VO01. Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het plan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 26 juli 2018.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544 – 39 34 78), en gemotiveerd zijn inspraakreactie omtrent het voorontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

 

Naar boven