M.E.R.-beoordelingsbesluit wijzigingsplannen Zevenhuizen Oost, fase 2 en fase 3a

Logo Leek

Burgemeester en wethouders van Leek maken op grond van het bepaalde in artikel 7.17 van de Wet milieubeheer bekend, dat zij een m.e.r.-beoordelingsbesluit hebben genomen voor de wijzigingsplannen ‘Zevenhuizen Oost fase 2’ en ‘Zevenhuizen Oost fase 3a’. Op basis van een daartoe opgestelde aanmeldnotitie is besloten dat ten behoeve van genoemde wijzigingsplannen geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld. Een milieueffectrapport is niet nodig, omdat er geen sprake is van belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu ten gevolge van de ontwikkelingen die op grond van de beide wijzigingsplannen mogelijk worden gemaakt.

Toelichting

De wijzigingsplannen ‘Zevenhuizen Oost, fase 2’ en ‘Zevenhuizen Oost fase 3a’ voorzien gezamenlijk in de bouw van circa 27 nieuwe woningen in het plangebied van het bestemmingsplan ‘Zevenhuizen Oost 2016’. Laatstgenoemd plangebied wordt globaal begrensd door de bestaande woningbouw aan het Hoofddiep (westzijde) en de Kokswijk (zuidzijde), de denkbeeldige lijn in het verlengde van de Evertswijk (noordzijde) en de bestaande watergang in het aan het plangebied grenzende agrarische gebied (oostzijde).

Op basis van het bepaalde in de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.) is de voorgenomen activiteit niet m.e.r.-beoordelingsplichtig, omdat de drempelwaarden van het Besluit m.e.r. niet worden overschreden. Indien een activiteit onder de drempelwaarden blijft, dient alsnog een vormvrije m.e.r.-beoordeling te worden uitgevoerd, waarbij onderzocht dient te worden of de activiteit belangrijke nadelige gevolgen heeft voor het milieu, gelet op de omstandigheden als bedoeld in bijlage III van de EEG-richtlijn milieueffectbeoordeling. Deze omstandigheden betreffen de kenmerken van het project, de plaats van het project en de kenmerken van de potentiële (milieu)effecten. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling, die als bijlage in de wijzigingsplannen is opgenomen, blijkt dat er geen belangrijke gevolgen voor het milieu zijn te verwachten. Daarom wordt voorgesteld geen milieueffectrapport voor deze ontwikkeling op te stellen.

Het besluit en de vormvrije m.e.r.-beoordeling liggen vanaf 14 juni 2018 voor een periode van zes weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis, Tolberterstraat 66 te Leek en is eveneens te raadplegen via de website van de gemeente (www.leek.nl).

Het besluit dat geen milieueffectrapport opgesteld hoeft te worden moet worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht waartegen geen bezwaar of beroep openstaat, tenzij deze beslissing de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit, in dit geval de wijzigingsplannen, rechtstreeks in zijn of haar belang treft.

Met ingang van 14 juni 2018 kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Leek, Postbus 100, 9350 AC Leek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient een afspraak te worden gemaakt. Hiertoe kan contact worden opgenomen met het Klantcontactcentrum (0594 - 55 15 15).

Naar boven