Ontwerpwijzigingsplan Noordbroek, Sappemeersterweg 45

Logo Midden-Groningen

Burgemeester en Wethouders van Midden-Groningen maken bekend, dat een ontwerpwijzigingsplan Noordbroek, Sappemeersterweg 45 is opgesteld. Dit wijzigingsplan is vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1952.wpnbrsappemeerweg45-on01.

 

Inhoud van het wijzigingsplan

Het plan maakt een uitbreiding van het gemengde agrarisch en loonwerkbedrijf aan de Sappemeersterweg 45 te Noordbroek mogelijk. Initiatiefnemer is voornemens op die locatie voor de melkveehouderij een nieuwe ligboxenstal te bouwen. Daarnaast wordt er een nieuwe aardappelbewaarschuur gebouwd voor de akkerbouwtak van het bedrijf.

In het bestemmingsplan Buitengebied Menterwolde ligt op het perceel een wijzigingsbevoegdheid op grond waarvan de grootte van het bouwvlak kan worden vergroot. Het ontwerpwijzigingsplan Noordbroek, Sappemeersterweg 45 is de uitwerking van deze bevoegdheid. Het bouwvlak bedraagt na de wijziging 2 ha.

 

Het plan inzien

Het ontwerpwijzigingsplan ligt ter inzage van donderdag 14 juni 2018 tot en met woensdag 25 juli 2018. Gedurende de hiervoor genoemde termijn is het ontwerpwijzigingsplan te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder nummer NL.IMRO.1952.wpnbrsappemeerweg45-on01. Digitaal kunt u het plan bekijken via de gemeentelijke website: www.midden-groningen.nl onder het kopje Thema’s > Plannen en projecten > Bestemmingsplannen > Noordbroek.

Ook ligt een papieren versie van het ontwerpwijzigingsplan met bijbehorende stukken tijdens de openingstijden ter inzage bij het Contactplein van het gemeentehuis te Hoogezand (Gorecht-Oost 157 te Hoogezand).

 

Reageren op het plan (indienen zienswijzen)

Binnen de hierboven genoemde termijn van 6 weken kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn zienswijze(n) kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van Midden-Groningen, Postbus 75, 9600 AB Hoogezand, onder vermelding van “wijzigingsplan Sappemeersterweg 45”.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer R Hazekamp, via telefoonnummer (0598) 658 881. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie.

 

Naar boven