Ontwerpbestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Zonnepark ‘t Rikkerink".

Logo Hof van Twente

Van 14 juni 2018 tot en met 25 juli 2018 ligt het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Zonnepark ‘t Rikkerink voor een ieder ter inzage.

 

Het plan voorziet in het realiseren van een zonnepark op de voormalige vuilstort ’t Rikkerink te Ambt Delden. Het zonnepark heeft een omvang van circa 16 hectare met circa 39.000 panelen in een zuidopstelling. De verwachte jaarlijkse energie opbrengst is 10.500kWp daarmee kunnen circa 3.000 huishoudens van stroom worden voorzien. De bestaande beplanting aan de randen zal behouden blijven zodat het zonnepark vanuit de omgeving niet zichtbaar is.

 

Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien: 

 

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://ftp.hofvantwente.nl/Reo/plannen/NL.IMRO.1735.BGxzonnepark-/NL.IMRO.1735.BGxzonnepark-OP10.

 

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (op afspraak) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

 

Ontwerpbeeldkwaliteitsplan Zonnepark ‘t Rikkerink.

 

Naast het ontwerpbestemmingsplan ligt ook het ontwerpbeeldkwaliteitsplan van 14 juni 2018 tot en met 25 juli 2018 voor een ieder ter inzage.

 

Het huidige welstandsbeleid voorziet niet in een toetsingskader voor zonneparken. Om een positief welstandsadvies te krijgen is er een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Specifiek voor dit zonnepark.

Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan ligt als bijlage bij het bestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Zonnepark ’t Rikkerink ter inzage en is in te zien:

 

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder op grond van de gemeentelijke inspraakverordening schriftelijk of mondeling (op afspraak) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

 

13 juni 2018.

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

drs. H.A.M. Nauta-van Moorsel MPM, burgemeester,

drs. D. Lacroix, secretaris.

Naar boven