Vaststelling bestemmingsplan Tankstation Provincialeweg Diemen

Logo Diemen

 

De gemeenteraad van Diemen heeft op 31 mei 2018 het bestemmingsplan “Tankstation Provincialeweg Diemen” ongewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op een terrein aan de Provincialeweg nabij het viaduct van de metrolijn. Dit terrein wordt bestemd voor een benzinestation, teneinde verplaatsing van een bestaand tankstation uit Bergwijkpark planologisch mogelijk te maken.

Het bestemmingsplan ligt van 15 juni t/m 27 juli 2018 bij de balie in het gemeentehuis ter inzage. Ook is het plan te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de planidn NL.IMRO.0384.BPtankstation2017-VG01.

Tot en met 27 juli 2018 kan beroep worden ingesteld tegen het raadsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit beroep kan worden ingesteld door:

•een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan bij de

gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

•een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest tot het indienen van een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld en meent een spoedeisend belang te hebben, kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven