Van rechtswege vervallen aanwijzing voorkeursrecht gemeenten, Veenendaal

Logo Veenendaal

Burgemeester en Wethouders maken, op grond van artikel 9 lid 5 Wet voorkeursrecht gemeenten, bekend dat de aanwijzing in het kader van deze wet voor de gronden gelegen in het plangebied Veenendaal-Oost per 30 augustus 2017 van rechtswege is komen te vervallen. Het vervallen van deze aanwijzing wordt verwerkt in het Wet Kenbaar Publiekrechtelijk Beperkingen-registratiesysteem.

 

Op 13 maart 2008 heeft de gemeenteraad het besluit genomen voor het vestigen van een voorkeursrecht voor percelen gelegen in Veenendaal-oost. Daarbij zijn deze percelen, benodigd voor de realisatie van Veenendaal-Oost aangewezen als percelen waarop de artikelen 10 tot en met 15 en 24 tot en met 26 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. Dit houdt in dat de gemeente een eerste recht van koop heeft.

 

Deze aanwijzing is van rechtswege vervallen, omdat het per 30 augustus 2017 tien jaar geleden is dat het bestemmingsplan Veenendaal-Oost in werking is getreden.

 

De mededeling en de bijbehorende stukken liggen vanaf woensdag 13 juni 2018 tot en met dinsdag 24 juli 2018 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis.

Naar boven