BEKENDMAKING

Logo Sluis

V oornemen tot het nemen van een verkeersbesluit instellen van een parkeerverbod d.m.v. het aanbrengen van gele onderbroken strepen aan de even zijde van de Nieuwleusenerstraat te Cadzand.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sluis maken bekend dat zij voornemens zijn de volgende verkeersmaatregel te nemen.

De Nieuwleusenerstraat te Cadzand-dorp is enige tijd geleden heringericht waarbij de stoepen volgens de richtlijnen van de C.R.O.W. zijn verbreed en er parkeervakken zijn aangelegd aan de oneven zijde van de straat. Gebleken is dat in de huidige parkeersituatie een knelpunt is ontstaan in het laatste weggedeelte richting de Erasmusweg. Indien daar geparkeerd wordt dan is er te weinig doorgangsruimte en wordt er bijgevolg over de stoep gereden. Hierdoor is de stoep verzakt en zijn de tegels beschadigd. Het verzwaren van de fundering van de stoep blijkt geen optie vanwege de vele kabels en leidingen die daar liggen. De doorgang wordt op dit punt regelmatig ernstig belemmerd waardoor het passeren met auto's alswel met voertuigen van hulpdiensten wordt bemoeilijkt.

Om het knelpunt op te lossen zijn wij voornemens om een verkeersbesluit te nemen voor het instellen van een parkeerverbod, uit te voeren in het aanbrengen van gele onderbroken strepen aan de even zijde van de Nieuwleusenerstraat (huisnummers 8 t/m 16). Ons inziens zal hierdoor de doorgang voor het verkeer aanzienlijk worden verbeterd.

De voorgenomen maatregel wordt ingesteld vanwege de verkeersveiligheid, het waarborgen van de doorstroming van het verkeer en de instandhouding van de weg.

Deze bekendmaking inclusief de situatietekening liggen met ingang van 13 juni 2018 gedurende zes weken ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. De stukken zijn in te zien elke werkdag van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 08.30 uur tot 16.00 uur.

Tijdens de periode van ter inzage legging kunnen zowel schriftelijk als mondeling zienswijzen worden ingebracht. Zij moeten worden gericht aan ons college en worden verzonden aan Burgemeester en Wethouders van Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg.

Oostburg, 13 juni 2018

Hoogachtend,

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS,

Naar boven