Kennisgeving bestemmingsplan “Struisenburg”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 24 mei 2018 het bestemmingsplan “Struisenburg” (NL.IMRO.0599.BP1087struisenburg-) heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen zijn van tekstuele of technische aard en hebben betrekking op externe veiligheid, mer-beoordeling, breedte van de waterkering en het vastgestelde parkeerbeleid.

Het bestemmingsplan gaat over het gebied dat ligt tussen het Oostplein, de Oostzeedijk, Honingerdijk, Abram van Rijckevorselweg en de Nieuwe Maas tot aan de Boerengatsluis. De gebouwen aan de Admiraliteitskade, het Boerengat, het Buizengat en de Rhijnspoorkade met onder meer het voormalige zwemparadijs liggen in het gebied.

 

In grote lijn zijn in het ontwerpbestemmingsplan de volgende ontwikkelingen meegenomen:

 

  • 1.

    het beperken van detailhandel in gemengde bebouwing. Op deze manier krimpt de potentiële hoeveelheid voor detailhandel en wordt de concentratie tot de winkelstraten en de functionele mixzone gestimuleerd;

  • 2.

    mogelijkheden Tropicana / BlueCity. Een fasegewijze transformatie van het voormalige zwemparadijs tot meer dan een bedrijfsverzamelgebouw, een ecosysteem van circulaire ondernemers aangevuld met uiteenlopende functies;

  • 3.

    de realisatie van een jachthaven in het Boerengat die rekening houdt met voldoende manoeuvreerruimte in de havenkom;

  • 4.

    beperkte uitbreiding van horeca op enkele aangewezen locaties. De locaties en het type horeca zijn gebaseerd op het horecagebiedsplan.

Voor de transformatie van het voormalig zwemparadijs naar BlueCity is door de provincie Zuid-Holland ontheffing verleend van de Verordening ruimte 2014.

 

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken alsmede het

definitieve besluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen met ingang van vrijdag 15 juni tot en met vrijdag 27 juli 2018 ter inzage bij het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Bovengenoemde stukken kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

De stukken kunnen tevens worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Tegen het vaststellingsbesluit en tegen het definitieve besluit hogere waarden kan van zaterdag 16 juni tot en met vrijdag 27 juli 2018 beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

- belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling

bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Rotterdam, 13 juni 2018

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

C.H. Jaeger

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven