Kennisgeving bestemmingsplan “IJsselmonde-Centrum, Eerste partiële herziening”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 24 mei 2018 het bestemmingsplan “IJsselmonde-Centrum, Eerste partiële herziening” (NL.IMRO.0599.BP1110IJsCentr1ph-) heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen.

 

Met nadruk wordt gesteld dat de herziening alleen bestaat uit een wijziging van de verbeelding, omdat abusievelijk voor meerdere locaties met twee bouwlagen en een kap de bestemming “Wonen” en maximaal twee bouwlagen was gegeven. In de bestemming “Wonen” is een kap, bovenop het maximum aantal bouwlagen, niet toegestaan. Het bestemmingsplan had niet tot doel de bestaande kap weg te bestemmen. Met de vaststelling van de partiële herziening kan deze fout worden hersteld.

 

Daarnaast is van een aantal woningen het toegestane aantal bouwlagen niet conform de huidige situatie weergegeven. Ook bij deze woningen is het niet de bedoeling de bovenste bouwlaag weg te bestemmen en kan de vaststelling van de partiële herziening deze fout herstellen.

 

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 15 juni tot en met vrijdag 27 juli 2018 ter inzage bij het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Bovengenoemde stukken kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

De stukken kunnen tevens worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Tegen het vaststellingsbesluit kan van zaterdag 16 juni tot en met vrijdag 27 juli 2018 beroep worden ingesteld door:

- belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling

bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een

verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Rotterdam, 13 juni 2018

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

C.H. Jaeger

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven