Ontwerp-omgevingsvergunning voor de bouw van een vrijstaande woning op het perceel kadastraal bekend gemeente Assen, sectie T, nr. 5341, plaatselijk bekend Mr. Groen van Prinstererlaan nabij nr. 4 te Assen.

Logo Assen

Vanaf woensdag 13 juni 2018 liggen gedurende een termijn van zes weken bij de balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis de volgende stukken ter inzage:

 

  • De omgevingsvergunning met identificatienummer NL.IMRO.0106.02OMG20180096-ONT1, onderdelen ‘bouwen’ en ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’ voor de bouw van een vrijstaande woning op het perceel kadastraal bekend gemeente Assen, sectie T, nr. 5341, plaatselijk bekend Mr. Groen van Prinstererlaan nabij nr. 4 te Assen.

     

    Inhoud en vergunning

    Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Assen heeft besloten een omgevingsvergunning te verlenen voor de bouw van een vrijstaande woning op het perceel kadastraal bekend gemeente Assen, sectie T, nr. 5341, plaatselijk bekend Mr. Groen van Prinstererlaan nabij nr. 4 te Assen.

    De aanvraag omgevingsvergunning heeft betrekking op de activiteiten ‘bouwen’ en ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’. Overeenkomstig artikel 2.1, lid 1, onder c, juncto artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 3o van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) wordt afgeweken van de beheersverordening ‘Assen Noord 2014’. Het bouwplan is in strijd met de beheersverordening, omdat artikel 20, lid 1 bepaalt dat gronden met de bestemming ‘Wonen-Appartementen’ bestemd zijn voor woongebouwen, alsmede voor bijzondere woonvormen en wooneenheden. Het plan omvat echter een vrijstaande grondgebonden woning. Tevens is het bouwplan strijdig met artikel 20.2.1, sub b, waarin wordt voorgeschreven dat woongebouwen uitsluitend binnen het bouwvlak gebouwd mogen worden. De woning is niet geheel binnen het bouwvlak gesitueerd.

     

    Ter inzage

    De ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u met ingang van 13 juni 2017 gedurende een termijn van 6 weken inzien tijdens de gebruikelijke openingstijden bij de balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. U kunt het plan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

     

    Reageren

    Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze kenbaar maken omtrent het ontwerpbesluit omgevingsvergunning. De schriftelijk in te brengen zienswijze dient te worden gericht aan het college van Burgemeester en wethouders van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u voor het maken van een afspraak contact opnemen met de heer J. de Boer, via telefoonnummer 14 0592. 

     

    De binnengekomen zienswijzen gericht tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning zullen worden betrokken bij het definitieve besluit omgevingsvergunning

[Assen] [12 juni 2018]

Naar boven