Ontwerp omgevingsvergunning en hogere waarde – Giekstraat 2 Dronten 

Logo Dronten

Het college van Dronten maakt bekend dat er voor het plan Giekstraat 2 te Dronten besluiten ter inzage liggen.

Dit plan ligt in Dronten en betreft de de bouw van een woon-zorgcomplex met 23 appartementen op de locatie van de voormalige praktijklokalen van het Ichtuscollege aan de Giekstraat 2. De nieuwbouw is strijdig met het geldende bestemmingsplan ”Herziening Dronten – Kern (1071)”, omdat de bebouwing deels buiten het bouwvlak is gesitueerd. Uit akoestisch onderzoek blijkt tevens dat niet voldaan kan worden aan de wettelijke voorkeurgrenswaarde voor geluidsbelasting op de gevel. Planologische medewerking is mogelijk door toepassing van een uitgebreide procedure (projectafwijkingsbesluit) op grond van artikel 2.12 sub a onder 3 van de Wabo het vaststellen van een hogere waarde is mogelijk op grond van artikel 110c van de Wet geluidhinder.

De volgende ontwerp besluiten liggen ter inzage:

  • ontwerp omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

  • ontwerp besluit hogere waarde op grond van de Wet Geluidhinder.

Inzage

U kunt de betreffende stukken van 14 juni 2018 tot en met 25 juli 2018 (6 weken) inzien bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Hiervoor kunt u een afspraak inplannen via de website www.dronten.nl. Tevens zijn deze stukken voor een ieder toegankelijk op de website: www.dronten.nl.  

Zienswijzen

Tijdens de periode van ter inzage legging kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht bij ons college, t.a.v. afdeling Vergunningen, Handhaving en Veiligheid, Postbus 100, 8250 AC DRONTEN. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling een zienswijze indienen. Dit kan door een afspraak te maken met mevrouw T. de Jong via 14 0321. Het indienen van een zienswijze betreffende nde hogere waarde is alleen mogelijk door een belanghebbende.  

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het voorgenomen besluit en men belanghebbende is.

Dronten, 13 juni 2018.

Het college van Dronten,

secretaris, drs. T. van Lenthe;

burgemeester, mr. A.B.L. de Jonge

Naar boven