Vastgestelde besluiten gemeentelijke coördinatieregeling Rodenrijseweg 54, Berkel en Rodenrijs, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat de volgende besluiten, die met toepassing van de coördinatieregeling zijn voorbereid, met ingang van 12 juni tot en met 24 juli 2018 voor iedereen ter inzage liggen:

  • -

    bestemmingsplan “Rodenrijseweg 54” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0174-VAST;

  • -

    omgevingsvergunning voor de bouw van 9 geschakelde woningen op het perceel Rodenrijsewg 54 te Berkel en Rodenrijs met kenmerk W-2017-0369.

Beschrijving besluiten en coördinatieregeling

Het bestemmingsplan betreft het perceel aan de Rodenrijseweg 54 (hoek Anjerdreef) en bevat de zogenaamde “klokkewoning”, een boerderij met ophaalbrug dat een gemeentelijk monument is. Met het bestemmingsplan wordt de oude boerderij gerestaureerd tot woonhuis en daarnaast komen op het land achter de boerderij en stal negen boerderijwoningen met garages die qua stijl passen bij de boerderij. Ook wordt het gehele perceel onderdeel van het boerderij ensemble, waardoor het landschappelijke beeld rondom de boerderij in stand blijft.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan vindt u in de staat van wijzigingen die aan het besluit is toegevoegd.

Voor de bouw van de 9 geschakelde boerderijwoningen is een omgevingsvergunning nodig. De verleende omgevingsvergunning (met de meest relevante) bijlagen is evenals het bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke viewer opgenomen.

Met de gelijktijdige ter inzage legging wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening. Deze regeling maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De besluiten doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Burgemeester en wethouders verzorgen deze coördinatie.

I nz ag e

U kunt de besluiten inzien van 12 juni tot en met 24 juli 2018 via:

  • -

    ruimtelijkeplannen.nl: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1621.BP0174-VAST en http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1621.W20170369-VAST

  • -

    Ruimtelijke plannen Lansingerland: http://1621.roview.net/

Beroep

Vanaf woensdag 13 juni t/m dinsdag 24 juli 2018 kunnen belanghebbenden gelijktijdig een (schriftelijk) beroepschrift tegen één of meerdere besluiten indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • tijdig een zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

  • kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van de besluiten zijn aangebracht.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan, bij een spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Griffierecht

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Op de website van de Raad van State kunt u meer informatie vinden over het instellen van beroep (www.raadvanstate.nl).

In werking treding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op woensdag 25 juli 2018, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven