Ontwerp beheersverordening Bazaar 2018

Logo Beverwijk

NL.IMRO.0375.BVBazaar-OP01

(Artikel 3.38 Wet ruimtelijke ordening).

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk maakt bekend dat voor het gebied “Beverwijkse Bazaar” een ontwerp beheersverordening is opgesteld.

Het gebied wordt globaal begrensd door de Parallelweg; de Sint Aagtendijk; Fort St. Aagtendijk, de Noorderweg; de Klomp en de Industrieweg.

Een beheersverordening treedt in de plaats van een of meer bestemmingsplannen en kan alleen voor gebieden worden opgesteld waarin zich geen nieuwe ontwikkelingen gaan voordoen in de komende tijd. Net als bij een bestemmingsplan wordt een beheersverordening opgesteld voor een periode van 10 jaren.

De beheersverordening omvat het oude bestemmingsplan van de Recreatieve markten Beverwijkse Bazaar e.o. en tevens het bestemmingsplan voor het perceel Noorderweg 13 en (t.b.v. een logische begrenzing) een klein deel van het bestemmingsplan Kagerweg.

E.e.a. staat op een verbeelding aangegeven.

In hoofdstuk 4 van de verordening staat aangegeven hoe de reikwijdte van deze regeling is vastgelegd. Delen van de vigerende bestemmingsplannen zijn overgenomen en waar nodig als bijlage bijgevoegd bij deze verordening. De wijzigingsbevoegdheden uit de vigerende regeling zijn niet overgenomen omdat dit in strijd zou zijn met het karakter van een beheersverordening (conserverend / er worden geen ontwikkelingen voorzien).

De ontwerp beheersverordening ligt voor een periode van 6 weken ter visie met ingang van vrijdag 15 juni 2018tot en met donderdag 26 juli 2018.

Binnen de 6 wekenwaarin de stukken ter visie liggen kan een ieder (inspraak-)reacties naar voren brengen bij de gemeenteraad van Beverwijk. Indien u dit schriftelijk doet is het adres:

Gemeenteraad van Beverwijk

Postbus 450

1940 AL Beverwijk

Indien u dit mondeling wenst te doen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte, team vergunningen. U kunt ook een afspraak maken.

De genoemde stukken kunnen worden ingezien in de omschreven periodeop werkdagen bij het Publieksbureau van het Stadhuis aan het Stationsplein 48 te Beverwijk tijdens de openingstijden.

Tevens behoort het tot de mogelijkheden om gedurende bovenvermelde periode de omschreven stukken in te zien tijdens de openingsuren van de Openbare bibliotheek IJmond-Noord, in de vestiging aan het Kerkplein 5 te Beverwijk.

De ingediende reacties worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

NB. De ontwerp beheersverordening is ook digitaal te raadplegen en te downloaden via onze website www.beverwijk.nl onder de rubriek “bouwen en verbouwen” …. Meer…/ bestemmingsplannen en dan naar plannen in voorbereiding en vervolgens de beheersverordening opzoeken. Tevens zijn de gegevens te raadplegen via de landelijke (verplichte) informatiebron voor digitale plannen www.ruimtelijkeplannen.nl onder het nummer imro: NL.IMRO.0375.BVBazaar-OP01 . Indien er verschillen zijn tussen de analoge (papieren) versie, de pdf-versie en de versie op ruimtelijkeplannen dan heeft de wetgever bepaald dat de versie op www.ruimtelijkeplannen.nl de doorslag geeft.

Na verwerking van relevante reacties wordt de beheersverordening voorgelegd aan de gemeenteraad voor de vaststelling. Na vaststelling volgt bekendmaking op basis van artikel 139 van de Gemeentewet, waarna de verordening in werking kan treden. Bezwaar en

beroep indienen is niet mogelijk op basis van het publiekrecht.

Beverwijk, 13 juni 2018.

Het college van burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven