Vastgesteld bestemmingsplan Lint Bleiswijk en Bleiswijkse Zoom, Bleiswijk, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan “Lint Bleiswijk en Bleiswijkse Zoom” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0182-VAST op 31 mei 2018 gewijzigd hebben vastgesteld.

Beschrijving bestemmingsplan

Om tot meer eenheid in de bestemmingsplanregels te komen zijn er in de gemeente Lansingerland standaardregels opgesteld voor de maatvoering van gebouwen en bouwwerken. Er is echter thans gebleken dat het voor bepaalde locaties wenselijk is om maatwerk toe te passen, om zo de ruimtelijke kwaliteit en het karakter ter plaatse beter te beschermen. De ruimere mogelijkheden komen voor deze locaties namelijk niet overeen met hetgeen in de Nota Cultuurhistorie Plus is vastgesteld.

Het gaat om diverse percelen in het lint van Bleiswijk en in het gebied Bleiswijkse Zoom (globaal liggen de percelen aan de Dorpsstraat, de Hoefweg, de Hoekeindseweg en aan de Rottedijk). Op grond van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen is de gewenste bescherming van de ruimtelijke kwaliteit en het kleinschalige karakter niet mogelijk. Derhalve is het bestemmingsplan Lint Bleiswijk en Bleiswijkse Zoom opgesteld, waarbij onder meer de bestaande, feitelijk aanwezige goot- en bouwhoogten als maximaal zijn vastgelegd voor een aantal percelen.

Inzage

U kunt het bestemmingsplan met bijbehorende stukken inzien vanaf 12 juni 2018:

  • -

    via Ruimtelijke Plannen (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1621.BP0182-VAST)

  • -

    via Ruimtelijke Plannen Lansingerland (https://1621.ropubliceer.nl)

Beroep gewijzigd vastgestelde bestemming splan

Gedurende de beroepstermijn (13 juni 2018 t/m 24 juli 2018) kunnen belanghebbenden een (schriftelijk) beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • -

    Tijdig een zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

  • -

    Kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • -

    Die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan, bij een spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Griffierecht

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Op de website van de Raad van State kunt u meer informatie vinden over het instellen van beroep (www.raadvanstate.nl).

In werking treding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 25 juli 2018, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voornoemde Afdeling. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven