Vastgesteld bestemmingsplan “Teylingen College, locatie Leeuwenhorst 2017”

Logo Noordwijkerhout

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken, ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf woensdag 13 juni 2018 het door de raad op 31 mei 2018 vastgestelde bestemmingsplan “Teylingen College locatie Leeuwenhorst 2017”, gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.

Inzien pl an

De digitale versie van het bestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. onder identificatie: NL.IMRO.0576.BP201700044-0003. Het bestemmingsplan ligt ook ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis aan de Herenweg 4 te Noordwijkerhout.

Aanleiding

Leerlingen moeten zijn gehuisvest in een gebouw dat voldoet aan de moderne eisen. Het huidige gebouw voldoet hier niet aan, mede door de huisvesting van een groter aantal leerlingen dan waarop het gebouw destijds is opgericht. Om het onderwijs op een verantwoorde wijze te kunnen laten plaatsvinden zal aangestuurd worden op een daling van het aantal leerlingen tot maximaal 1450 leerlingen. Daarnaast is het noodzakelijk om permanente uitbreiding te realiseren. Het bestemmingsplan Teylingen College, locatie Leeuwenhorst 2017 maakt deze permanente uitbreiding van het Teylingen College planologisch mogelijk.

Plangebied

Het plangebied is gelegen ten zuidwesten van Noordwijkerhout, nabij het landgoed Leeuwenhorst, op de hoek van de Langelaan en de Gooweg. De locatie van de beoogde uitbreiding is gelegen langs de Gooweg.

Ter inzage termijn

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende documenten liggen vanaf woensdag 13 juni 2018 voor een periode van 6 weken, tot en met 24 juli 2018, gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het bestemmingsplan “Teylingen College, locatie Leeuwenhorst 2017” is digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad inzake de vaststelling van het bestemmingsplan beroep in worden gesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan, dan wel door een belanghebbende aan wie niet verweten kan worden dat hij/zij niet tijdig een zienswijze ingediend heeft.

Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

 

 Noordwijkerhout, 12 juni 2018

Naar boven