Voorontwerp Bestemmingsplan Streekhof fase 4 en 6

Logo Stede Broec

Burgemeester en wethouders van Stede Broec maken op basis van de inspraakverordening van de gemeente Stede Broec bekend dat met ingang van 7 juni tot en met 18 juli 2018 het voorontwerpbestemmingsplan “Streekhof fase 4 en 6” ten behoeve van inspraak ter inzage ligt. Tevens wordt in deze periode op op basis van artikel 3.1.1. van het Besluit ruimtelijke ordening overleg gepleegd met relevante instanties zoals de provincie, het Rijk en het waterschap.

Ontwikkeling

Met het voorliggende bestemmingsplan wordt de ontwikkeling van de fasen 4 en 6 in het centrum van Stede Broec mogelijk gemaakt. Fase 4 betreft de uitbreiding van de westzijde van het winkelcentrum en de realisatie van 20 appartementen. Fase 6 betreft de aanleg van een groot nieuw parkeerterrein met een extra verkeersontsluiting. De beoogde ontwikkeling past niet binnen de regeling van het geldende bestemmingsplan. Een herziening van het bestemmingsplan is noodzakelijk.

Daarnaast wordt in het plan de verleende omgevingsvergunning voor de bouw van een fietsenwinkel met 12 appartementen aan de Zesstedenweg opgenomen. Verder zijn aan de Schaperstraat en de Zesstedenweg enkele woonpercelen aanwezig, die in het plangebied zijn opgenomen. Enkele woonpercelen worden wegbestemd en vallen onder het openbaar gebied (Zesstedenweg 17, Schaperstraat 6, 10 en 12). Aan de Zesstedenweg 13 wordt een nieuwe woning voorzien. De woningen Schaperstraat 2 en 15a en Zesstedenweg 15 blijven behouden. Ook deze ontwikkelingen zijn in het plan opgenomen.

Plangebied

Het plangebied ligt in het centrumgebied van Bovenkarspel en is als volgt begrensd:

  • 1.

    in het noorden: de Zesstedenweg;

  • 2.

    in het oosten: het bestaande winkelcentrum Het Streekhof;

  • 3.

    in het zuiden: de deels bebouwde gronden ten oosten van de Schaperstraat en De Middend;

  • 4.

    in het westen: de Burgemeester J.N. Stuifbergenlaan.

Inspraak en vooroverleg

In de fase van voorontwerpbestemmingsplan geven wij gelegenheid tot inspraak op het planvoornemen en gaan wij in overleg met relevante instanties. Hiervoor ligt het plan met ingang van donderdag 7 juni 2018 gedurende zes weken ter inzage bij de gemeente Stede Broec. Het plan is tevens gepubliceerd op www.officielepublicaties.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

onder het plan-identificatienummer: NL.IMRO.0532. BPstreekhof4en6-VO01. 

Inloopavond

Ook is er op dinsdag 19 juni van 19.00 tot 21.00 uur een inloopavond waar u tekeningen kunt inzien en vragen kunt stellen over het project. U bent welkom in de raadzaal van het gemeentehuis, De Middend 2 te Bovenkarspel. 

Reageren

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een inspraakreactie over het voorontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stede Broec, Postbus 20, 1610 AA Bovenkarspel.

Voor het inzien van de papieren versie van het plan en/of het indienen van een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte, telefoonnummer: 0228-534100. Tijdens de inloopavond van 19 juni kunt u ook een reactie indienen.

Naar boven