Inspraak Ontwerp-beeldkwaliteitsplan/ aanvulling welstandsnota voor Oranjebuurt en de locatie Koningin Wilhelminastraat – Uithuizermeeden

Logo Eemsmond

Burgemeester en wethouders van Eemsmond maken bekend dat de Woningstichting Wierden en Borgen voornemens is om aan de Koningin Wilhelminastraat te Uithuizermeeden een deel van zijn woningvoorraad (16 woningen) te vervangen door 10 nieuwe woningen.

Het is van belang dat de nieuwbouw op deze locatie voldoende beeldkwaliteit heeft. Voor deze locatie is daarom een beeldkwaliteitsplan opgesteld waarin richtlijnen worden gegeven voor plaatsing van de bebouwing, de vormgeving en het aanzicht. Het beeldkwaliteitsplan heeft tevens betrekking op de herstructurering van de Oranjebuurt in bredere zin. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de gemeenteraad voor te stellen de welstandsnota voor deze gebieden aan te vullen met dit beeldkwaliteitsplan.

Ter inzage

Van vrijdag 8 juni 2018 tot en met donderdag 19 juli 2018 ligt de ontwerp van het beeldkwaliteitsplan/aanvulling welstandsnota  ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Ook kunt u het downloaden van www.eemsmond.nl.

Reacties

Tot en met donderdag 19 juli 2018 kunt u uw reactie geven op het voorgestelde beeldkwaliteitsplan/aanvulling Welstandsnota.  Dat kan schriftelijk of mondeling. Uw schriftelijke inspraakreactie kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 9980 AA Uithuizen. Voor een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met Ria Uilenberg van de afdeling Beleid via (0595 437 555) of met Bouwe Luurtsema van de afdeling Ruimte (0595 437 555).

Naar boven