Ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling de Hofkamp’ (Almelo)

Logo Almelo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo hebben besloten op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling de Hofkamp’ (planid: NL.IMRO.0141.00071-BP21) ter inzage te leggen.

Het woonzorgcentrum De Hofkamp aan de Canisiushof 1 is verouderd en voldoet niet meer aan de eisen en wensen voor mensen met een intensieve zorgvraag. Het voornemen is het gebouw te slopen en nieuwbouw te laten plaatsvinden in een vrijstaand pand met drie tot vier bouwlagen. Hiervoor moet het bestemmingsplan worden gewijzigd.

Het gebied is gelegen aan de oostzijde van het centrum van Almelo, tussen de Hagenborgh, de Hofkampstraat, watergang de AA en de Hanzelaan.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Herontwikkeling de Hofkamp’ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 13 juni tot en met 24 juli 2018 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om deze in te zien;

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de  link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’, ‘gemeentenieuws’.

Zienswijze

Tijdens de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan een ieder naar keuze (schriftelijk of mondeling) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Almelo (postbus 5100, 7600 GC Almelo). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met het team Advies en Ontwerp van de sector Stad en Economie, via (0546) 541111.

Naar boven