Kennisgeving bestemmingsplan “Oostpoldersedijk”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 8 juni 2018 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 19 juli 2018) het ontwerpbestemmingsplan "Oostpoldersedijk” (NL.IMRO.0599.BP1045Oostpoldrdk-) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

De begrenzing van het plangebied van het bestemmingsplan “Oostpoldersedijk” wordt gevormd door de Oostdijk (zuidzijde), Finnjolstraat (westzijde) en de gemeentegrens met Krimpen aan den IJssel (noordzijde) en Ridderkerk (oostzijde). Binnen het plangebied is sprake van een gebruik als bedrijventerrein. Het betreft onder andere het terrein van de voormalige scheepswerf Verolme. Naast het bedrijventerrein beslaat het plangebied ook een deel van de Nieuwe Maas.

 

Er geldt thans geen bestemmingsplan voor het plangebied. Het opstellen van het bestemmingsplan gebeurt in het kader van het meerjarenprogramma voor de actualisering van bestemmingsplannen.

 

In het bestemmingsplan “Oostpoldersedijk” is het huidige gebruik als bedrijventerrein bestemd. Er zijn nu bedrijven in de milieucategorieën 2 t/m 5.1 aanwezig, zoals scheepsreparatiebedrijven, een constructiebedrijf, een betonwarenfabriek en een kunststofverwerkend bedrijf. Gezien de aanwezigheid van milieugevoelige objecten in de nabijheid heeft het terrein een bedrijfsbestemming tot en met milieucategorie 3.2 gekregen. De bedrijfsactiviteiten die in een hogere milieucategorie vallen, hebben een maatbestemming voor een hogere milieucategorie gekregen.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met mevrouw M. Hildenbrant telefoonnummer: 0610040308.

 

Informatieavond

In de Huis van de Wijk De Focus, Oude Watering 324 wordt op woensdag 20 juni 2018 van 18.30 tot 20.00 uur een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. De informatieavond kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip tussen 18.30 tot 20.00 uur binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunt stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt.

 

Rotterdam,

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

dhr. C.H.Jaeger

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven