Voorbereidingsbesluit geitenhouderijen

Logo Weert

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Weert bekend dat de gemeenteraad op 30 mei 2018 een voorbereidingsbesluit heeft genomen voor het gehele grondgebied van de gemeente Weert. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op de dag van publicatie. Het heeft een werkingsduur van een jaar.

 

Het voorbereidingsbesluit heeft een stand-still van het aantal geiten in Weert tot doel in afwachting van de resultaten van lopende gezondheidsonderzoeken. Tijdens de werkingsduur van het voorbereidingsbesluit is het verboden om het aantal geiten toe te laten nemen en bestaande aantallen opfokgeiten om te wisselen naar melkgeiten. Tevens is het verboden om in bestaande dierenverblijven een nieuwe geitenhouderij te vestigen of de bebouwing en gronden uit te breiden ten behoeve van een bestaande geitenhouderij.

 

Tegen het voorbereidingsbesluit kan geen bezwaar worden ingediend of beroep worden ingesteld. Het voorbereidingsbesluit en bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar via: www.weert.nl/voorbereidingsbesluiten en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0988.VBgeitenhoud-VA01.

Tevens ligt het voorbereidingsbesluit met ingang van 6 juni 2018 ter inzage bij de informatie- en servicebalie in het stadhuis Wilhelminasingel 101. De openingstijden van de informatie- en servicebalie zijn te raadplegen op www.weert.nl/openingstijden.

 

Weert, 6 juni 2018

 

Burgemeester en wethouders van Weert,

G. Brinkman A.A.M.M. Heijmans

gemeentesecretaris, burgemeester,

 

Naar boven