Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Leek, partiële en correctieve herziening 2016

Logo Leek

Burgemeester en wethouders van Leek maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Leek, partiële en correctieve herziening 2016 ter inzage wordt gelegd. Dit bestemmingsplan voorziet in een partiële en correctieve herziening van het geldende bestemmingsplan Buitengebied Leek, vastgesteld in maart 2010.

 

Het voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied Leek, partiële en correctieve herziening 2016 heeft in 2017 ter inzage gelegen. Op het voorontwerp bestemmingsplan zijn ca. veertig reacties ingediend, waarvan ongeveer de helft aanleiding geeft tot een wijziging. Tevens zijn er ambtshalve wijzigingen.

 

Plangebied

Het gebied waarop het plan betrekking heeft omvat het gehele buitengebied van de gemeente Leek. Het plangebied wordt begrensd door de gemeentegrenzen van de gemeente Leek, exclusief de kernen Leek, Tolbert, Zevenhuizen, Oostwold, Enumatil en het gebied dat door de provincie Groningen is aangewezen als Natuur Netwerk Nederland (NNN).

Voor het NNN-gebied blijven de bestemmingen en de regels van het vigerende bestemmingsplan Buitengebied Leek 2010 van toepassing. Voor dit gebied is een ontwerp provinciaal inpassingsplan opgesteld, dat gelijktijdig ter inzage ligt met het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied.

 

Zienswijze

Het ontwerp van het bestemmingsplan Buitengebied Leek, partiële en correctieve herziening 2016 ligt vanaf 7 juni 2018 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis te Leek. Tevens is het ontwerp bestemmingsplan digitaal te raadplegen via de website van de gemeente (www.leek.nl) en op www.ruimtelijkeplannen.nl (plannummer: NL.IMRO.0022.BPBG16CONS1-OW01).

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder de stukken inzien en naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van de gemeente Leek, Postbus 100, 9350 AC Leek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient een afspraak te worden gemaakt. Hiertoe kan contact worden opgenomen met het Klantcontactcentrum (0594 - 55 15 15).

Naar boven