Bestemmingsplan Facetherziening Parkeren vastgesteld

Logo Delft

Burgemeester en wethouders van de gemeente Delft maken bekend dat de gemeenteraad van Delft in zijn vergadering van 31 mei 2018 het bestemmingsplan Facetherziening Parkeren (gewijzigd) heeft vastgesteld. In het besluit tot vaststelling is aangegeven op welke onderdelen het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Bestemmingsplan

Het plangebied omvat nagenoeg het gehele grondgebied van de gemeente Delft. Door een wetswijziging is het niet meer mogelijk om stedenbouwkundige voorschriften, zoals parkeervoorschriften, op te nemen in de gemeentelijke bouwverordening. Dit betekent dat in bestemmingsplannen voor het voldoen aan de parkeernormen niet meer verwezen kan worden naar de bouwverordening, maar dat in de bestemmingsplannen een regeling voor parkeren moet worden opgenomen. Daarbij kan wel (dynamisch) worden verwezen naar de beleidsregels Nota Parkeernormen of de Parkeervisie TU Campus. Het bestemmingsplan Facetherziening Parkeren vervangt de bestaande parkeerregeling in vrijwel alle vigerende bestemmingsplannen.

Het bestemmingsplan en de besluiten bekijken

Vanaf 7 juni 2018 kunt u het vastgestelde bestemmingsplan en het bijbehorende raadsbesluit bekijken.

  • 1.

    Op afspraak bij het Klant Contact Centrum aan het Stationsplein 1. U kunt bij het Klant Contact Centrum ook een exemplaar van het vastgestelde bestemmingsplan kopen.

  • 2.

    Opvragen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Selecteer “geavanceerd zoeken”. Daarna bij “naam” de naam van het plan (exact) in voeren.

  • 3.

    Via http://www.delft.nl/bestemmingsplannen en klik door naar Plannen ter inzage.

In beroep gaan

Bent u belanghebbende bij dit bestemmingsplan en hebt u eerder al een zienswijze ingediend? Of kunt u aantonen dat u niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen? Dan kunt u van 7 juni 2018 tot en met 18 juli 2018 beroep instellen tegen het besluit van de gemeente om het bestemmingsplan vast te stellen. Stuur hiervoor een brief met uw beroepschrift naar:

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

U kunt ook in beroep gaan tegen delen van het bestemmingsplan die zijn gewijzigd bij de vaststelling. Op welke punten het bestemmingsplan is gewijzigd vindt u in het raadsbesluit. Als u een beroepschrift hebt ingediend, kunt u bovendien vragen om een voorlopige voorziening. Hiervoor stuurt u een brief aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning of de procedure? Kijk dan op www.delft.nl/bestemmingsplannen of neem contact op met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14015.

Naar boven