Ontwerpbestemmingsplan Steekterbrug en MER

Logo Alphen aan den Rijn

Beschrijving

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat op 29 mei 2018 het ontwerpbestemmingsplan Steekterbrug is vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt het vervangen en verbreden van de Steekterbrug mogelijk in Alphen aan den Rijn. Bovendien is het MER vastgesteld.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

De Steekterbrug is onderdeel van de N207 over de Oude Rijn. De N207 is een belangrijke verkeersader die loopt van Gouda via Waddinxveen, Boskoop, Alphen aan den Rijn, Leimuiden richting Amsterdam. Daarnaast vormt de brug een belangrijke schakel in het verkeer van en naar het centrum van Alphen aan den Rijn. Doel van het bestemmingsplan Steekterbrug is om de vervanging en verbreding van de verouderde Steekterbrug juridisch- en planologisch mogelijk maken.

MER

In het kader van de bestemmingsplanprocedure is een milieueffectrapportage opgesteld (MER). In het MER staat weergegeven wat de effecten zijn van de voorgenomen activiteit. Het MER is als bijlage bij het bestemmingsplan gevoegd.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0484.B146steekterbrug-ON01 met bijbehorende stukken en het MER, ligt vanaf donderdag 7 juni 2018 voor een periode van zes weken (tot en met woensdag 18 juli 2018) ter inzage bij de ontvangstbalie van het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn (voor actuele openingstijden: www.alphenaandenrijn.nl). U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.0484.B146steekterbrug-ON01.

Inloopbijeenkomst 13 juni 2018

Op woensdag 13 juni 2018 wordt een inloopbijeenkomst gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. De inloopbijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn tussen 19.00 –20.30 uur.

Tijdens de avond kunt u vragen stellen over het ontwerpbestemmingsplan en het MER. Er zijn vertegenwoordigers van de gemeente en de provincie Zuid-Holland aanwezig. U bent van harte uitgenodigd om bij deze inloopbijeenkomst aanwezig te zijn.

Hoe kunt u reageren tegen het ontwerpbestemmingsplan en MER?

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen tegen het ontwerpbestemmingsplan en MER.

De schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of MER dient te worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Steekterbrug’.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Office Management van de afdeling Ruimte van de gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 140172. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft consequenties in de fase van beroep. Dit zal tegen die tijd worden vermeld in de publicatie.

Alphen aan den Rijn, 6 juni 2018 Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn

Naar boven