Coördinatieregeling ‘Schuttersweg 29, Gassel’ EN HOGERE GRENSWAARDENBESLUIT ‘SCHUTTERSWEG 29, GASSEL’

Logo Grave

Burgemeester en wethouder van Grave maken overeenkomstig artikel 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de besluiten voor het plan ‘Schuttersweg 29, Gassel’ ter inzage worden gelegd. De besluiten zijn ongewijzigd ten opzichte van de ontwerpbesluiten. Er wordt hiervoor geen exploitatieplan vastgesteld.

 

Het plangebied ligt ter plaatse van Schuttersweg 29 te Gassel, kadastraal bekend als gemeente Grave, sectie L, nummer(s) 842, 977 en 1114. Het plan maakt het herbouwen van afgebrande woning en het bestemmen van een groter bijgebouw mogelijk.

 

De gemeenteraad heeft op 15 maart 2016 besloten voor het project “Schuttersweg 29, Gassel” de coördinatieregeling, ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening, van toepassing te verklaren. De coördinatieregeling maakt het mogelijk de terinzagelegging van de besluiten gecoördineerd te laten plaats vinden, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening. Het betreft de volgende besluiten:

de ongewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Schuttersweg 29, Gassel’ door de gemeenteraad op 15 mei 2018;

de verlening van de Omgevingsvergunning met kenmerk OB-G7884 door/namens het college van burgemeester en wethouders op 6 juni 2018;

het hogere grenswaardenbesluit ‘Schuttersweg 29, Gassel’ op 24 april 2018;

 

De gecoördineerde besluiten en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van woensdag 6 juni 2018 tot en met dinsdag 17 juli 2018. De uitgeprinte exemplaren kunnen worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.0786.BPSchuttersweg29-VA01

 

Beroep

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende Omgevingsvergunning voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt. Beroep kan worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan, de verleende omgevingsvergunning en/of het hogere grenswaarde besluit. Gedurende de beroepstermijn van 6 juni 2018 tot en met 17 juli 2018 kan tegen het besluiten beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019,2500 EA ’s-Gravenhage, door:

diegenen die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpomgevingsvergunning en/ of ontwerp hogere grenswaarden besluit naar voren hebben gebracht;

belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze naar voren te brengen.

 

Het beroepschrift moet worden gemotiveerd, gedateerd en ondertekend. In het beroepsschrift dient te worden aangegeven tegen welk besluit het beroep is gericht: het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning, het hoge grenswaardenbesluit of allen.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Aan zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning treden op 18 juli 2018 in werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning opgeschort totdat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Voor informatie kunt u contact opnemen met Mirta Hofmans, afdeling ruimtelijke ontwikkeling. Telefonisch bereikbaar 0486-477277 of per email m.hofmans@cgm.nl.

 

Grave, 5 juni 2018

 

Burgemeester en wethouders van Grave

 

 

Naar boven