Vastgesteld bestemmingsplan Schipbeeksweg 15-17 Bathmen en besluit vaststelling hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

Logo Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 7 juni tot en met donderdag 19 juli 2018 voor een ieder ter inzage ligt het bij raadsbesluit van 30 mei 2018 vastgestelde

- bestemmingsplan “Schipbeeksweg 15-17 Bathmen”;

- besluit vaststelling hogere grenswaarden wegverkeerslawaai bestemmingsplan Schipbeeksweg 15-17 Bathmen.

 

Inhoud

Op verzoek van Gallo Onroerend Goed BV is medewerking verleend aan het opstellen van een bestemmingsplan voor het bestemmen van de betreffende gronden voor Wonen. Hiermee wordt de bouw en het gebruik van twee nieuwe woningen ter plaatse van een voormalig bedrijf mogelijk. Tevens worden de twee bestaande voormalige bedrijfswoningen positief bestemd. Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

 

Daarnaast heeft het college van burgemeester en wethouders op 8 mei 2018 een hogere grenswaarde wegverkeerslawaai voor dit plan vastgesteld voor de meest noordelijk geprojecteerde nieuwe woning aan de Schipbeeksweg. Het geluid van wegverkeer op de Schipbeeksweg overschrijdt op enkele gevels van deze woning de voorkeursgrenswaarde. Nu andere maatregelen niet haalbaar zijn gebleken, kan met voldoende gevelisolatie worden voldaan aan de wettelijke geluidvereisten voor het binnen niveau in de geluidsgevoelige ruimten van de woning.

De zienswijzen die zijn ingediend tegen het ontwerpbesluit zijn niet ontvankelijk. Desalniettemin zijn deze samengevat en beantwoord in de Reactienota zienswijzen. Hieruit volgt dat het besluit niet behoeft te worden gewijzigd. Wel is de ‘Notitie vaststellen Geluidbelasting A1 m.b.t. plan Schipbeeksweg 15-17 Bathmen’ toegevoegd ter onderbouwing.

 

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P353-VG01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P353-/NL.IMRO.0150.P353-VG01/

 

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai kunt ook u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai inzien tijdens de openingstijden bij :

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

 

 

Reageren

Bestemmingsplan:

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Schipbeeksweg 15-17 Bathmen’ ligt van donderdag 7 juni tot en met donderdag 19 juli 2018 ter inzage.

 

Vanaf vrijdag 8 juni tot en met donderdag 19 juli 2018 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

 

Besluit hogere grenswaarde

Het besluit vaststelling hogere grenswaarden wegverkeerslawaai bestemmingsplan Schipbeeksweg 15-17 Bathmen ligt van donderdag 7 juni tot en met donderdag 19 juli 2018 ter inzage. Tijdens deze periode van 6 weken kan een belanghebbende een beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Het instellen van een beroep schorst het besluit niet.

 

Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Het beroep kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende die al zienswijzen over het ontwerp van het vaststellingsbesluit naar voren heeft gebracht. Op deze regel bestaat in het kader van dit besluit slechts één uitzondering:

1. Betrokkene kan redelijkerwijs niet worden verweten geen zienswijzen over het ontwerp van de vaststelling naar voren te hebben gebracht.

 

Naar boven