Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Bovenkerkweg nabij 35a-37’ en besluit geen exploitatieplan vast te stellen

Logo Montfoort

Burgemeester en wethouders van gemeente Montfoort maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Montfoort heeft bij besluit van 14 mei 2018 het bestemmingsplan ‘Bovenkerkweg nabij 35a-37’ gewijzigd vastgesteld.

Tevens heeft de gemeenteraad van Montfoort bij besluit van 14 mei 2018 besloten geen exploitatieplan vast te stellen, omdat de kosten anderszins verzekerd zijn.

Omschrijving bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Bovenkerkweg nabij 35a-37’ voorziet in een planologische regeling voor de realisatie van zes woningen op de percelen aan de Bovenkerkweg nabij nummers 35a en 37. De bestaande woning op nummer 37 zal hiertoe worden gesloopt.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan zoals deze ter in zage heeft gelegen. Belangrijkste wijzigingen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan zijn als volgt:

 

  • 1.

    In de toelichting (planbeschrijving) is de onderbouwing van de ruimtelijke inpassing uitgebreid als zijnde extra motivering betreffende de ruimtelijk inpasbaarheid van het planvoornemen.

  • 2.

    In de toelichting is de tekst aangepast betreffende de instemming door omwonenden. De tekst is aangepast waarmee helder is dat niet alle wensen van omwonenden zijn ingewilligd.

  • 3.

    Het aanvullende onderzoek naar vleermuizen is als bijlage bij de toelichting toegevoegd. De conclusie van dit onderzoek en een korte toelichting van de aanvraag ontheffing zijn in de toelichting opgenomen.

  • 4.

    De bijlage bij de regels betreffende de Staat van bedrijfsactiviteiten is verwijderd. De vestiging van bedrijven wordt planologisch niet mogelijk gemaakt in de regels van het bestemmingsplan.

 

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan (met de daarbij horende bijlagen) ligt met ingang van 6 juni tot en met 18 juli 2018 voor iedereen ter inzage tijdens openingstijden in het stadskantoor gemeente Montfoort. Het volledige bestemmingsplan is tevens digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatie (IDN: NL.IMRO.0335.201701BpBkweg35a37-vg01). Ook zal deze publicatie inclusief een digitale versie van het bestemmingsplan op de gemeentelijke website geplaatst worden (www.montfoort.nl).

 

Beroep

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht kunnen met ingang van 6 juni tot en met 18 juli 2018 beroep instellen tegen het besluit tot vaststellen van het bestemmingsplan en het besluit tot het niet vaststellen van een exploitatieplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan belanghebbenden die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest en aan belanghebbenden voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het plan zijn aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

Voorlopige voorziening

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een voorlopige voorziening worden verzocht bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een voorlopige voorziening kan door de voorzitter worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Er wordt een griffierecht geheven.

 

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om een voorlopige voorziening is aangevraagd.

Montfoort, 5 juni 2018

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MONTFOORT

   

Naar boven