Besluit van de directeur Personeel en Organisatie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid van 29 mei 2018, 2281025/18/DP&O, houdende verlening van ondermandaat en het doorgeven van volmacht en machtiging aan de manager van de afdeling Dienstverlening, ressorterend onder de directeur (Mandaatbesluit directie Personeel en Organisatie 2018)

De directeur Personeel en Organisatie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid,

Gelet op artikel 3, tweede lid, van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 en artikel 1 van de Mandaatregeling pSG-cluster Ministerie van Veiligheid en Justitie 2013;

Besluit:

Artikel 1

Van het ingevolge artikel 1, onderdeel b, van de Mandaatregeling pSG Ministerie van Veiligheid en Justitie 2013 aan de directeur Personeel en Organisatie verleende ondermandaat wordt ondermandaat verleend aan de manager van de afdeling Dienstverlening voor het beheer en de uitvoering van salaris-technische aangelegenheden vanuit de werkgeversverantwoordelijkheid.

Artikel 2

De in artikel 1 genoemde manager kan geen ondermandaat verlenen.

Artikel 3

De Mandaatregeling directie Personeel en Organisatie 2014 wordt ingetrokken.

Artikel 4

Dit besluit wordt aangehaald als: Mandaatbesluit directie Personeel en Organisatie 2018.

Artikel 5

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 november 2016.

De interim directeur Personeel en Organisatie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, H. Itzig Heine

TOELICHTING

Dit besluit vloeit voort uit de herschikking van taken binnen de directie Personeel en Organisatie. Voorheen was het team Personeel Service Centrum (PSC) belast met de salarisadministratie en salaris-technische aangelegenheden vanuit de werkgeversverantwoordelijkheid van het toenmalige Ministerie van Veiligheid en Justitie. Met de reorganisatie van de directie Personeel en Organisatie zijn de taken van PSC gereorganiseerd binnen de (nieuwe) afdeling Dienstverlening van de directie Personeel en Organisatie. Het betreft hier voornamelijk JenV-brede werkgevers- en beheertaken en de uitvoering hiervan, bijvoorbeeld het invorderen van teveel genoten salaris bij (ex-) medewerkers. In deze regeling wordt ondermandaat verleend aan de manager van de afdeling Dienstverlening (DV) ten aanzien van deze taken.

In gevolge artikel 7 van de Mandaatregeling Ministerie van Veiligheid en Justitie 2011 heeft deze regeling ook betrekking op de doorgifte van bevoegdheid om privaatrechtelijke rechtshandelingen en andere handelingen te verrichten (volmacht en machtiging).

Dit mandaatbesluit werk terug tot en met 1 november 2016, de datum dat de reorganisatie en de wijzigingen operationeel is geworden.

De interim directeur Personeel en Organisatie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, H. Itzig Heine

Naar boven