Wet geluidhinder ‘Mortiere fase 9C’

Logo Middelburg

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat zij, gezien het voornemen van het Consortium Mortiere om maximaal 31 grondgebonden woningen te realiseren in de wijk Mortiere, voornemens zijn over te gaan tot het vaststellen van een hogere grenswaarde ingevolge de Wet geluidhinder (Wgh) voor de te bouwen woningen;

Uit akoestisch onderzoek (wegverkeerslawaai) is gebleken dat woningbouw op de gewenste locaties niet zonder meer mogelijk is vanwege de te verwachten geluidsbelastingen ten gevolge van weglawaai. Uit de berekeningen blijkt dat als gevolg van het verkeer op de N57 en de Torenweg niet overal aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt voldaan. De door de Wet Geluidhinder maximaal te verlenen hogere grenswaarde van 63 dB wordt niet overschreden.

 

Eveneens uit akoestisch onderzoek is gebleken dat woningbouw op de gewenste locaties niet zonder meer mogelijk is vanwege de te verwachten geluidsbelastingen ten gevolge van industrielawaai van industrieterrein Arnestein. Uit de berekeningen blijkt dat als gevolg van het industrieterrein de belasting op de gevel 49 dB(A) bedraagt om afdoende de rechten van bedrijven te respecteren wordt een hogere waarde van 51 dB(A) vastgesteld. De door de Wet Geluidhinder maximaal te verlenen hogere grenswaarde van 55 dB(A) wordt niet overschreden.

 

Het ontwerpbesluit met relevante stukken ligt gedurende 6 weken, van 1 juni 2018 t/m 13 juli 2018 ter inzage bij de vakbalie in het stadskantoor. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze binnen de genoemde periode is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 675225.

 

 

 

Naar boven