Ontwerp-besluit met ontwerp Mer en ontwerp watervergunning ter inzage voor het plan van N.V. Waterwinningbedrijf Brabantse Biesbosch voor het realiseren van een innamepompstation aan de Bergsche Maas (Fortunapolder) met leidingtracé naar bekken de Gijster.

Logo Werkendam

Burgemeester en wethouders van Werkendam maken bekend dat met ingang van vrijdag 1 juni 2018 ter inzage liggen:

A.Ontwerp omgevingsvergunning

Het gaat hierbij om de volgende activiteiten:

A.Ontwerp watervergunning Rijkswaterstaat

Tegelijkertijd met de ontwerp omgevingsvergunning ligt eveneens ter inzage de ontwerp watervergunning voor de volgende activiteiten:

  • -

    Het onttrekken van water aan de Bergsche Maas op de locatie gelegen aan de Fortunapolder ter hoogte van km 250.6 in de gemeente Werkendam

  • -

    Het gebruikmaken van rijkswaterstaatswerk de Brabantse Biesbosch en de Bergsche Maas door, anders dan in overeenstemming met de functie, daarin, daarop, daarboven, daaronder of daarover, werkzaamheden te verrichten , werken te maken of te behouden dan wel vaste substanties of voorwerpen te storten, te plaatsen of neer te leggen of deze te laten staan of liggen, meer specifiek het plaatsen en behouden van een innamepompstation voor drinkwaterinname van voorraadbekken de Gijster, bijbehorende transportleidingen, veerstoep, aanloopsteiger en een tijdelijk depot op de locatie tussen de Gijster en de Fortunapolder tussen km 250.6 en 252.0 aan de Bergsche Maas in de gemeente Werkendam en de gemeente Drimmelen.

Milieueffectrapportage

De verwachting van het project is dat er in ieder geval gedurende de aanlegfase sprake is van verstorende effecten op aanwezige soorten in Natura 2000 gebied de Biesbosch. Hierdoor dient een passende beoordeling gemaakt te worden en moet de uitgebreide m.e.r. procedure gevolgd worden.

Het ontwerp project MER ligt als onderdeel van beide ontwerp besluiten eveneens ter inzage.

Gedurende de termijn van terinzagelegging wordt de commissie m.e.r. om advies gevraagd.

 

Verzoek aan GS tot herbegrezing Natuurnetwerk Brabant

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens voor dit projecyt bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant een verzoek in te dienentot herbegrenzing van het Natuur Netwerk Brabant.

Waar kunt u de stukken inzien?

De ontwerpbesluiten, de ontwerp Mer en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 1 juni 2018 voor de duur van zes weken tot 13 juli 2018 ter inzage op de navolgende locaties:

  • -

    Servicecentrum van het gemeentehuis te Werkendam, Raadhuisplein 1 te Werkendam

  • -

    De hal van het gemeentehuis van Drimmelen, Park 1 te Made, tijdens de openingstijden

Ook zijn de stukken te raadplegen op www.werkendam.nl en op www.drimmelen.nl

Wanneer u de stukken bij het servicecentrum van het gemeentehuis in Werkendam wenst in te zien, dient u hiervoor telefonisch een afspraak te maken via 0183-507345.

Hoe kunt u reageren op de plannen?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen zienswijzen tegen de ontwerpbesluiten en het voornemen tot herbegrenzing van het Natuur Netwerk Brabant kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Werkendam, Postbus 16, 4250 DA Werkendam.

Het is niet mogelijk afzonderlijk zienswijzen kenbaar te maken tegen de ontwerp-MER. Deze maakt onderdeel uit van de ontwerp omgevingsvergunning.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u binnen de termijn van terinzagelegging een afspraak te maken met Anja Boterblom van de gemeente Werkendam via 0183-507200.

Werkendam, 1 juni 2018

Naar boven