VerkeersbesluitGooise Meren - Aanwijzen diverse locaties in Gooise Merenals betaald parkeren

Logo Gooise Meren

Opsteldatum: januari 2018

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) heeft het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

In 2015 is de gemeente Gooise Meren ontstaan uit de afzonderlijke gemeenten Muiden, Naarden en Bussum. Bij raadsbesluit van 28 juni 2017 is het parkeerbeleid van de drie afzonderlijke gemeenten geharmoniseerd naar één parkeerregeling voor Gooise Meren.

In de nota ‘Harmonisatie parkeervergunningen’ (vastgesteld door de Raad op 28 juni 2017) is de mogelijkheid opgenomen om op locaties binnen zones voor vergunninghoudersparkeren enkele betaalde parkeerplaatsen te realiseren in situatie waarbij noch bedrijfsvergunningen, noch bonnenboekjes een oplossing bieden voor het parkeren van bezoekers. In deze nota staat dat “in dergelijke gevallen enkele betaalde parkeerplaatsen binnen het vergunninghoudersgebied worden gerealiseerd” zodat bezoekers altijd in de omgeving kunnen parkeren (net als in de huidige situatie nabij de huisartsenpraktijk op de Generaal de la Reijlaan).

Met dit besluit wordt aan dit besluit uitvoering gegeven.

Doelstelling verkeersbesluit

Met de maatregel wordt beoogd om voldoende parkeermogelijkheden te bieden voor bezoekers van instellingen die gevestigd zijn in zones voor vergunninghouders.

Overwegingen

Voor alle locaties geldt dat er overdag enkele parkeerplaatsen worden onttrokken aan de capaciteit die beschikbaar is voor bewoners, maar voor bewoners zijn ’s avonds en ’s nachts de meeste parkeerplaatsen nodig. Betaald parkeren geldt van 9.00 tot 18.00 uur, dus ’s avonds en ’s nachts kunnen hier bewoners parkeren.

De locaties zijn:

  • Op de kop van de Burg. van Hasseltlaan / Pater Wijnterlaan in Naarden zijn betaalde parkeerplaatsen gewenst voor de bezoekers van de Fysiotherapie .

  • Op de Zwarteweg nabij de Thorbeckelaan in Naarden zijn betaalde parkeerplaatsen gewenst voor de dierenarts op Zwarteweg 12 a en kinderfysiotherapeut op Zwarteweg 14a. Daarnaast zijn er nog enkele kleinere bedrijven op de Zwarteweg gevestigd.

  • De orthondontiepraktijk op de Vossiuslaan 71 in Bussum gebruikt in de huidige situatie zeer veel bonnenboekjes voor hun bezoekers. Dit is omslachtig en de orthodontiepraktijk ziet hier graag een andere oplossing voor. De betaalde parkeerplaatsen kunnen echter ook gebruikt worden door bezoekers van bedrijven aan de Brediusweg, zoals Rijks Bredius Notarissen (Brediusweg 16). Dit bedrijf heeft ook een verzoek ingediend voor bezoekersparkeerplaatsen in de omgeving.

De maatregelen gaan in per 1 januari 2018.

De parkeerplaatsen worden aangewezen als parkeerplaatsen voor betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 9.00 – 18.00 uur.

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden.

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant, op de website van de gemeente Gooise Meren en op de gemeentelijke pagina van het Naarder Nieuws en het Bussums Nieuws. De instellingen voor wie de betaalde parkeerplaatsen zijn bedoeld, zijn individueel geïnformeerd. Bewoners in de directe omgeving worden per brief geïnformeerd.

Er wordt algemene informatie gegeven op de website, in de krant (gemeentepagina) en via social

Besluit

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om:

  • 1.

    De parkeerplaatsen in de hierna te noemen straten in vergunninggebieden in Bussum per 1 januari 2018 aan te wijzen als parkeerplaatsen voor betaald parkeren ten behoeve van bezoekers in gebieden met vergunninghoudersparkeren:

    - 6 betaalde parkeerplaatsen op de kop Burg. van Hasseltlaan / Pater Wijnterlaan in Naarden;

    - 5 betaalde parkeerplaatsen op de Zwarteweg nabij de Thorbeckelaan in Naarden;

    - 6 betaalde parkeerplaatsen op de Constantijn Huygenslaan nabij de Brediusweg in Bussum.

  • 2.

    Het vergunninghoudersparkeren geldt in Bussum van maandag tot zaterdag tussen 9.00 en 18.00 uur. Het betaald parkeren geldt op bovengenoemde plaatsen in Bussum van maandag tot zaterdag tussen 9.00 en 18.00 uur.

  • 3.

    Bij de parkeerplaatsen worden borden geplaatst zoals bord BW111 uit de bijlage 1 van het RVV 1990 met een onderbord waarop de dagen en tijden worden aangegeven.

Bijlage: 2018-01 kaart met locaties

Bussum, 11 januari 2018

namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

De heer K. Iskender,

Adjunct afdelingshoofd Mens en Omgeving

Bezwaar en beroep

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan: info@Gooisemeren.nl of naar burgemeester en wethouders van Gooise Meren, Brinklaan 35, 1404 EP Bussum.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Daarnaast kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft. Voor het verzoek zal griffierecht worden geheven.

Naar boven