Vastgesteld bestemmingsplan Bosrijk, beeldkwaliteitsplan Bosrijk

Logo Eindhoven

De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 22 mei 2018 het bestemmingsplan Bosrijk gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt de bouw van circa 200 woningen mogelijk.  

Bosrijk is gelegen in het oosten van Meerhoven. Het gebied wordt aan de noordkant begrensd door de woonwijk Zandrijk (het Zandkasteel geeft de noordelijke grens aan). Aan de westkant wordt het plangebied begrensd door de Zanddreef, waaraan de Hoogwaardige Openbaar Vervoer-voorziening (HOV-baan) is gelegen. Aan de oostkant wordt Bosrijk begrensd door het Beatrixkanaal en in het zuiden door de woonwijk Grasrijk, waarbij de Grassavanne het gebied begrenst. De nieuwe Rundgraaf vormt in principe de grens tussen de woongebieden Bosrijk en Grasrijk.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op :

  • 1.

    de wijze van meten voor de bouwhoogte van halfverdiepte parkeergarages en het onder voorwaarden toestaan van parkeren op maaiveld;

  • 2.

    aangepast bebouwingspercentage voor parkeergarage 1 (behorende bij het appartementencomplex);

  • 3.

    mogelijkheid voor parkeren binnen bestemming ‘Groen’

  • 4.

    opnemen van het definitieve besluit hogere grenswaarden als bijlage bij de regels.

Beeldkwaliteitsplan Bosrijk

Het beeldkwaliteitsplan voor Bosrijk is aangepast en als zodanig vastgesteld. Door het aanpassen van het beeldkwaliteitsplan is er meer ruimte voor creativiteit, innovatie en flexibiliteit voor de verdere ontwikkeling van Bosrijk. De regels op hooflijnen die van belang zijn voor het concept van Bosrijk blijven behouden. Het beeldkwaliteitsplan Bosrijk 2004 wordt in de Welstandsnota vervangen door het aangepaste beeldkwaliteitsplan Bosrijk dat als beleidsregels geldt voor de beoordeling van welstandsaspecten als bedoeld in hoofdstuk 12a van de Woningwet.

Inzage

Het besluit van de gemeenteraad, het bestemmingsplan en de overige stukken liggen met ingang van donderdag 31 mei 2018 tot en met donderdag 12 juli 2018 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. via de directe link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80025-0301

De bronbestanden kunt u vinden via: www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80025-/NL.IMRO.0772.80025-0301/

Beroep

Met ingang van vrijdag 1 juni 2018 tot en met donderdag 12 juli 2018 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad.

Tegen het besluit tot aanpassing van het beeldkwaliteitsplan kan geen beroep worden ingesteld. Het beeldkwaliteitsplan heeft, op grond van de Algemene wet bestuursrecht, de juridische status van beleidsregel. Het besluit treedt in werking nadat het is bekendgemaakt.

Beroep kan worden ingesteld door:

    • 1.

      een belanghebbende die op tijd een zienswijze op het eerdere ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

    • 2.

      een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

    • 3.

      een belanghebbende die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

     

Op het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Het beroep wordt niet ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding

Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 13 juli 2018. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

Dit kan bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Eindhoven 30 mei 2018

Naar boven