Vaststelling uitwerkingsplan en besluit hogere waarden Wet geluidhinder Kwikstaartweg 2e fase, Vlaardingen

Logo Vlaardingen

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken ingevolge het bepaalde in art. 3.8 juncto 3.30 t/m 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 110 c Wet geluidhinder (Wgh) het volgende bekend.

 

Uitwerkingsplan

Op 29 mei 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders het uitwerkingsplan Kwikstaartweg 2e fase vastgesteld. Het plangebied is gelegen in de wijk Holy Zuid in Vlaardingen.

De doelstelling voor het nieuwe uitwerkingsplan is het planologisch mogelijk maken van de beoogde realisatie van 20 woningen. Gedurende de tervisielegging van het ontwerp uitwerkingsplan is er één zienswijze binnengekomen. De ingebrachte zienswijze geeft geen aanleiding het plan aan te passen.

 

Besluit hogere waarden Wgh

Het projectgebied bevindt zich ten aanzien van wegverkeerslawaai binnen de zone van de Reigerlaan, de Korhoenlaan, de Zwaluwenlaan en de A4 (en de verbinding tussen de A4 en de A20). Als gevolg van onderzoek volgt dat er op basis van de Wet geluidhinder hogere waarden tot 53 dB(A) nodig zijn voor diverse woningen. Gedurende de tervisielegging van het ontwerpbesluit is er geen zienswijze binnengekomen. Het besluit is op 23 mei 2018 genomen en is hierbij bekendgemaakt.

 

Terinzagelegging

Het vastgestelde uitwerkingsplan en besluit hogere waarden Wgh liggen met ingang van donderdag 31 mei 2018, gedurende de beroepstermijn van 6 weken ter inzage op de volgende locaties:

  • a.

    bij het Stadskantoor aan Westnieuwland 6, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00 – 17.00 uur;

  • b.

    Het uitwerkingsplan is raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatie is NL.IMRO.0622.0271up01Hzon2011-0030;

  • c.

    Het vastgestelde besluit hogere waarden Wgh is bijgevoegd bij deze digitale bekendmaking.

 

Beroep

Gedurende deze beroepstermijn (zijnde dus van donderdag 31 mei 2018 t/m woensdag 11 juni 2018) , kan tegen de vaststellingsbesluiten beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag, door (a) een indiener van een zienswijze en (b) een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wro tijdig zijn zienswijze kenbaar te maken.

 

Tevens is het mogelijk gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien een spoedeisend belang zulks vereist. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als het verzoeken om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Vlaardingen, 30 mei 2018

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen.

 

Naar boven