Besluiten Houtribdijk Trintelzand en 24x7, provincie Flevoland

Logo Flevoland

Inleiding

De volgende besluiten versterking Houtribdijk, inclusief bijbehorende stukken, liggen ter inzage:

  • -

    Goedkeuringsbesluit provincie Flevoland op het Projectplan Waterwet (Trintelzand A);

  • -

    Projectplan Waterwet (Trintelzand A);

  • -

    Wijziging vergunning Wet natuurbescherming (24 uur per dag werken).

 

Tijdens de beroepsperiode kunnen belanghebbenden beroep indienen tegen de besluiten.

 

Besluiten

Trintelzand A betreft een uitbreiding van het natuurproject Trintelzand en wordt mogelijk gemaakt door een wijziging van het vigerend Projectplan Waterwet dijkversterking Houtribdijk op grond van artikel 5.4, lid 1, van de Waterwet. Dit Projectplan is vastgesteld door Rijkswaterstaat namens de Minister van Infrastructuur en Waterstaat en Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland hebben dit projectplan goedgekeurd.

 

Om 24 uur per dag te gaan werken bij de zandige versterking van de Houtribdijk is een vergunning nodig op grond van de Wet natuurbescherming. Dit besluit is genomen door of namens de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

 

Ten behoeve van besluitvorming over het vigerende Projectplan Waterwet dijkversterking Houtribdijk is een Milieueffectrapport (MER) gemaakt en deze heeft de procedure reeds doorlopen. Hierin was al rekening gehouden met Trintelzand.

 

Zienswijzen

Het ontwerpbesluit Projectplan Waterwet en het ontwerpbesluit Wet natuurbescherming hebben van donderdag 15 februari tot en met woensdag 28 maart 2018 ter inzage gelegen ten behoeve van het indienen van zienswijzen.

Er zijn gedurende deze periode geen zienswijzen naar voren gebracht.

 

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden die hun zienswijze over ontwerpbesluiten tijdig naar voren hebben gebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen in de periode van donderdag 31 mei 2018 tot en met woensdag 11 juli 2018 beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State door het indienen van een beroepschrift. Daarnaast kunnen belanghebbenden, ook wanneer zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht, beroep instellen tegen alle wijzigingen in de besluiten.

 

Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten:

a) uw naam en adres;

b) de dagtekening;

c) een omschrijving van het besluit/de besluiten waartegen het beroep is gericht;

d) de redenen waarom u zich niet met het besluit/de besluiten kunt verenigen.

 

Stuur uw beroepschrift en zo mogelijk een afschrift van het besluit, waartegen uw beroep is gericht, onder vermelding van de naam van het besluit naar:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019, 2500 EA Den Haag

 

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beslist als enige instantie over ingestelde beroepen.

  

Crisis- en herstelwet van toepassing

Op de besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Dit heeft onder meer tot gevolg dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, een beroep niet ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend en de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Dit betekent onder andere dat het indienen van een zogenaamd “pro forma” beroepschrift niet mogelijk is. Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Hoe kunt u de werking van de besluiten laten schorsen?

Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van de besluiten. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

 

Voor het indienen van een beroepschrift of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Inzagepunten

De hiervoor genoemde besluiten inclusief bijbehorende stukken, liggen gedurende de beroepsperiode ter inzage bij:

  • -

    Provincie Flevoland, Visarenddreef 1, 8232 PH Lelystad;

  • -

    Rijkswaterstaat, Zuiderwagenplein 2, 8224 AD Lelystad;

  • -

    Gemeente Enkhuizen, Stadskantoor Hoogstraat 11, 1600 KT Enkhuizen;

  • -

    Gemeente Lelystad, Stadhuisplein 2, 8232 ZX Lelystad.

 

op de aldaar gebruikelijke plaats(en) en tijden.

 

De stukken zijn tevens digitaal in te zien en te downloaden via de volgende site: http://www.flevoland.nl/Loket/Ter-inzage.

 

Coördinatie Waterwet

Het Projectplan Waterwet wordt voorbereid met toepassing van de projectprocedure, zoals vastgelegd in paragraaf 5.2 van de Waterwet. Op grond van artikel 5.8 Waterwet coördineren Gedeputeerde Staten van Flevoland de vergunningverlening en de

ter inzagelegging van de ontwerpbesluiten die nodig zijn voor de uitvoering van het Projectplan.

De coördinatie heeft tot doel de voorbereiding en bekendmaking van de besluiten voor het project tussen de betrokken bevoegde gezag instanties af te stemmen en gelijktijdig te laten plaatshebben.

 

Vragen

Voor vragen en nadere informatie kunt u contact opnemen met de Provincie Flevoland, telefoonnummer 0320-265437.

Naar boven