Ontwerpbesluit omgevingsvergunning en Hogere Grenswaarden Wet geluidhinder locatie Post NL aan de Duikerlaan 400

Logo Capelle aan den IJssel

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ‘Post NL’ ter inzage wordt gelegd, inclusief de ruimtelijke onderbouwing (motivatie voor afwijken van het bestemmingsplan Middelwatering). Ook wordt gelijktijdig het ontwerpbesluit voor Hogere Grenswaarden Wet geluidhinder ter inzage gelegd.

 

Plangebied/ zakelijke inhoud

Post NL heeft betrekking op nieuwbouw op de locatie van het oude postkantoor (Duikerlaan 400). Er worden 88 appartementen met parkeergarage gerealiseerd met in de plint twee commerciële ruimtes.

 

Ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde

De voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder (Wgh) van 48 dB wordt ten gevolge van het wegverkeer aan de Duikerlaan op 37 (geplande) appartementen overschreden. De ten hoogste toelaatbare geluidbelasting wordt op geen enkele locatie overschreden. Er zijn daarom geen belemmeringen voor de bouw van de appartementen. Wel dienen er hogere waarden te worden vastgesteld conform de Wet Geluidhinder voor de appartementen waar de geluidbelasting hoger is dan 48 dB. Voor 37 appartementen wordt een hogere grenswaarden van maximaal 57 dB aangevraagd.

 

Waar en wanneer kunt u de ontwerpbesluiten inzien?

De aanvraag, ontwerpbesluit omgevingsvergunning inclusief de ruimtelijke onderbouwing en bouwtekeningen, en de ontwerpbeschikking Hogere Grenswaarden liggen met ingang van 31 mei 2018 gedurende 6 weken, ter inzage:

1. Op www.ruimtelijkeplannen.nl;

2. Bij de receptie van het gemeentehuis op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur;

3. In de Werkkamer (informatiecentrum Amnestyplein) op dinsdag t/m zaterdag van 10:00 uur - 16:00 uur, op 8 en 14 juni is er een medewerker aanwezig die specifieke vragen over deze ontwikkeling kan beantwoorden.

 

Heeft u vragen, opmerkingen, correcties en/of (gewenste) aanpassingen met betrekking tot het ontwerpbesluit inclusief de ruimtelijke onderbouwing en/of het ontwerpbesluit Hogere Grenswaarden? Dan kunt u een zienswijze indienen.

 

Zienswijzen

U kunt vanaf 31 mei 2018 tot en met 11 juli 2018 bij voorkeur schriftelijk een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders, dit doet u door:

 

1. het contactformulier in te vullen onder vermelding van Ontwerpbesluit Post NL

2. het sturen van een brief aan het college van burgemeester en wethouder, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel, onder vermelding van Ontwerpbesluit Post NL of Ontwerpbesluit Hogere Grenswaarden Post NL).

 

Hoe gaat het verder?

Zienswijzen (reacties) over het ontwerpbesluit worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders. Het college neemt daarover een besluit (= definitieve akkoord). Daarna kan de omgevingsvergunning voor de bouw van 88 appartementen met parkeergarage en 2 commerciële ruimten,,en de Hogere Grenswaarden voor de worden verleend. Tegen het definitieve besluit kan beroep worden ingediend bij de rechtbank.

 

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw M.E. Smits via telefoonnummer (010) 2848792 of de heer C. Sonderen via (010) 2848659, afdeling Stadsontwikkeling/Stadsbeheer. U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier onder vermelding van M.E.Smits/ C.Sonderen.

Actuele informatie over het project kunt vinden u vinden via www.capellebouwtaandestad.nl/PostNL

Naar boven