Ontwerp-Omgevingsvergunning en ontwerp-verklaring van geen bedenkingen, windpark Pottendijk

Logo Emmen

Het college van burgemeester en wethouders is voornemens een omgevingsvergunning te verlenen voor de realisatie van een windpark aan de Woldweg (locatie Pottendijk) ten noorden van de Veenakkers, ten oosten van de Weerdinger Erfscheidenveen, ten zuiden van de N391 en ten westen van het Nieuwe Schuttingskanaal Oostzijde.

Een aanvraag is ingediend door “Energiepark Pottendijk BV”. De aanvraag is geregistreerd onder ‘zaak-59015-2018’ en heeft als planidentificatienummer ‘NL.IMRO.0114.Zaak201859015-V501’.

 

De aanvraag betreft maximaal 14 windturbines met bijbehorende installaties en heeft betrekking op de onderdelen bouw, milieu en strijdigheid met het bestemmingsplan en het aanleggen van bouwopstelplaatsen.

 

Er is een ontwerp-omgevingsvergunning en, voor het onderdeel strijdigheid met het bestemmingsplan, een ontwerp-verklaring van geen bedenkingen van de Gemeenteraad opgesteld.

 

Inzage

De ontwerp-omgevingsvergunning, het ontwerp-milieueffectrapport en verdere bijbehorende stukken en de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen liggen met ingang van 1 juni 2018 gedurende een termijn van zes weken ter inzage. De stukken zijn digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (“Nieuw-Weerdinge, Energiepark Pottendijk (wind)” met planid. NL.IMRO.0114.Zaak201859015-V501). Op afspraak kunt u de stukken inzien tijdens kantooruren bij het Klant Contact Centrum, Raadhuisplein 1 te Emmen.

 

Zienswijzen

Tegen het voornemen van het college om een omgevingsvergunning te verlenen en tegen de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen van de Gemeenteraad kan een ieder gedurende een termijn van zes weken, conform afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de Gemeenteraad van Emmen, postbus 30001, 7800 RA te Emmen onder vermelding van ‘Zienswijze zaak 59015-2018’. Digitale zienswijzen kunnen worden ingediend via gemeente.emmen.nl/producten/zienswijze. Voor indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken. Wij wijzen erop dat beroep, later, alleen ingesteld kan worden door belanghebbenden die eerder een zienswijze hadden ingediend of door belanghebbenden die kunnen aantonen dat dat voor hen niet mogelijk was.

 

Informatiebijeenkom st

Op 21 juni organiseert de gemeente een openbare informatiebijeenkomst. Nadere informatie daarover volgt nog.

 

Zonne akker

Voor alle duidelijkheid wijzen wij erop dat voor de aanleg, gedeeltelijk op dezelfde locatie, van een zonneakker, tegelijkertijd een procedure wordt gevoerd en afzonderlijke publicaties verschijnen.

 

Nadere informatie

Voor nadere informatie of het voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen via telefoonnummer 14 0591.

 

Emmen, 31 mei 2018

burgemeester en wethouders van Emmen,

Naar boven