Ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en verleende omgevingsvergunning Oud Aalden 8, Aalden.

Logo Coevorden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden maken op grond van het bepaalde in de artikelen 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 22 mei 2018 het bestemmingsplan Oud Aalden 8 in Aalden ongewijzigd heeft vastgesteld.

Tevens is op 28 mei 2018 omgevingsvergunning, voor de onderdelen bouw en aanleg inritten, verleend ten behoeve van realisatie van twee wooneenheden in de contour van de voormalige ligboxenstal op het perceel Oud Aalden 8 in Aalden (zaaknummer 29862-2017).

Beschrijving bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt, na sloop van een werktuigenberging, de realisatie van twee wooneenheden in de contour van een voormalige ligboxenstal op het perceel Oud Aalden 8 in Aalden mogelijk.

Coördinatieverordening

Artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening Coevorden 2012 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager heeft verzocht om op grond van de coördinatieverordening, naast het verzoek om herziening van het bestemmingsplan ook de aanvraag omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen.

Raadplegen stukken

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunnen op afspraak op werkdagen vanaf woensdag 30 mei 2018 tot en met dinsdag 10 juli 2018 worden ingezien in het Klantcontactcentrum Hof van Coevorden, Kasteel 1 te Coevorden.

Het bestemmingsplan met bijlagen is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep

Ingevolge artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tegen het gecoördineerde besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en verlening van de omgevingsvergunning kan gedurende de beroepstermijn (tot en met dinsdag 10 juli 2018) door de volgende personen en/of instanties beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

 

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerp van de omgevingsvergunning(en);

  • Iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was tijdig een zienswijze in te dienen.

 

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Coevorden, 29 mei 2018.

Naar boven