Vastgesteld wijzigingsplan ‘t Zevenhuis-Noord, Hoorn

Logo Hoorn

Burgemeester Het college van burgemeester en wethouders hebben op 22 mei 2018 het wijzigingsplan ’t Zevenhuis-Noord vastgesteld.

 

Begrenzing van het plangebied

Het plangebied is het noordelijk gelegen deel van het bestemmingsplan ’t Zevenhuis dat is bestemd tot Groen-Uilengebied. Het gebied wordt globaal begrensd door de Zwaagdijk aan de noordzijde, het middendeel van het bedrijventerrein aan de zuidzijde, het perceel Zwaagdijk 311 aan de oostzijde en de gronden achter Zwaagdijk 335 aan de westzijde.

 

Doel van het wijzigingsplan

Ten tijde van de vaststelling van het bestemmingsplan voor bedrijventerrein ’t Zevenhuis door de raad op 26 juni 2012 was er nog geen alternatief leefgebied voor de steenuil gerealiseerd. Daarom is er op het noordelijke deel van het bestemmingsplan de bestemming Groen-Uilengebied met een wijzigingsbevoegdheid naar Bedrijventerrein neergelegd. Voorwaarde voor het wijzigen naar de bestemming Bedrijventerrein is dat er moet zijn voorzien in een alternatief leefgebied voor de Steenuil. Nu dit is gerealiseerd, wordt de bestemming Groen-Uilengebied gewijzigd in Bedrijventerrein en Groen.

 

Ter inzage

Het wijzigingsplan (NL.IMRO.0405.BPWZevenhuisNrd-va01), het besluit en de bijbehorende stukken liggen van donderdag 31 mei tot en met woensdag 11 juli 2018 voor iedereen ter inzage in het stadhuis. Ook zijn ze digitaal te bekijken op de website www.hoorn.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Binnen de periode van terinzageligging kan tegen het besluit beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingediend door een belanghebbende die:

-tijdig bij het college van burgemeester en wethouders een zienswijze over het ontwerp wijzigingsplan naar voren heeft gebracht;

-aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders in te dienen.

Een beroepsschrift dient te worden gestuurd naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepsschrift kan ook digitaal, via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht worden ingediend. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) vereist.

 

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

 

Verzoek om een voorlopige voorziening

Degene die tijdig beroep instelt, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening of schorsing van het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schorst dit de inwerkingtreding van het wijzigingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het verzoek om een voorlopige voorziening kan schriftelijk dan wel digitaal worden verstuurd naar voornoemd adres van de Raad van State. Voor het indienen van een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven