Vaststelling bestemmingsplan ‘De Kuilart herziening’

Logo Súdwest-Fryslân

De gemeenteraad van de gemeente Súdwest-Fryslân heeft op 17 mei 2018 het bestemmingsplan ‘De Kuilart herziening’ ongewijzigd vastgesteld. Burgemeester en wethouders maken daarom bekend dat dit bestemmingsplan ter inzage ligt.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Dit bestemmingsplan is een gedeeltelijke herziening van het geldende bestemmingsplan ‘De Kuilart’. Ten opzichte van dit bestemmingsplan vinden de volgende  wijzigingen plaats:

 

  • 1.

    De bouw van een extra bedrijfswoning. De woning is aan de noordwestzijde van het recreatieterrein beoogd.

  • 2.

    Het mogelijk maken van de bouw van nieuwe recreatiewoningen ter hoogte van de jachthaven, buiten het gebied dat in het geldende bestemmingsplan is voorzien van de aanduiding 'recreatiewoning'. Tevens worden de bestaande recreatiewoningen op deze locatie met deze herziening juridisch-planologisch mogelijk gemaakt.

  • 3.

    Het mogelijk maken van drie recreatiewoningen met een oppervlakte van 250 m2 per woning, bij elkaar geconcentreerd op het midden van het recreatieterrein. Op basis van de verbeelding van het geldende bestemmingsplan zijn op drie verspreid liggende locaties recreatiewoningen toegestaan met een oppervlakte van maximaal 250 m2 per woning.

  • 4.

    Het wijzigen en vergroten van het entreegebied ter bevordering van een verbeterde verkeersdoorstroming en voor de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen. Hiervoor wordt de bestaande sloot gedeeltelijk verplaatst.

  • 5.

    Volgens de verbeelding van het geldende bestemmingplan komt het bouwvlak van het receptiegebouw niet overeen met de contouren van het huidige gebouw; het bouwvlak wordt op de verbeelding van het nieuwe bestemmingsplan aangepast.

 

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien vanaf 1 juni 2018 tot en met 12 juli 2018. Dit kan bij de gemeentelijke loketten in Bolsward en Sneek.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan is ook te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2017zuidBPkuilart-vast

 

Hoe kunt u reageren?

Als u het niet eens bent met dit besluit dan kunt u in beroep gaan. Let erop dat u dit doet binnen de bovengenoemde inzagetermijn.

 

Wie kan beroep indienen?

Alleen belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

 

U kunt uw beroepschrift sturen aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA DEN HAAG

 

Wilt u de uitspraak op beroep niet afwachten?

Dan kunt u vragen om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De rechter zal dan snel naar uw verzoek kijken en alvast een voorlopige uitspraak doen.

Het bestemmingsplan is geldig vanaf 13 juli 2018. Ook als u een beroepschrift heeft ingediend. Als er een voorlopige voorziening is aangevraagd geldt het bestemmingsplan pas als er een uitspraak door de rechter is gedaan.

Naar boven