Bestemmingsplan Olst-West 2017 gewijzigd vastgesteld

Logo Olst-Wijhe

De gemeenteraad stelde op 28 mei 2018 het bestemmingsplan Olst-West 2017 gewijzigd vast. Het plan is een actualisatie van het geldende bestemmingsplan Olst-West uit 2005. Verder worden de volgende ontwikkelingen meegenomen in het ontwerpbestemmingsplan: de aanleg van de rotonde en toegangsweg naar Abbott Biologicals B.V. (het huidige bestemmingsplan voorziet ook in de rotonde, maar deze wordt in het nieuwe bestemmingsplan verlegd), het project ‘Olst mooier aan de IJssel’ (aanleg recreatieve voorzieningen aan de IJssel) en het verleggen van het bouwvlak bij de molen.

De gemeenteraad bracht bij de vaststelling ambtshalve en/of naar aanleiding van zienswijzen onderstaande wijzigingen aan in het plan:

  • 1.

    Een bouwvlak leggen om de aangekochte percelen achter de molen ten behoeve van het achterliggende bedrijf, mits de maximale toegestane oppervlakte niet wordt vermeerderd (deze blijft maximaal 15.880 m2), het bouwvlak een extra aanduiding krijgt dat er binnen dit bouwvlak geen productiegebouwen mogen worden gebouwd en de gebouwen een maximale hoogte van 11 m + NAP mogen hebben. De verbeelding en de regels van het plan worden hierop aangepast.

  • 2.

    Een strook op een afstand van 30 meter van de bedrijfsgebouwen aanmerken voor de camperplekken. De verbeelding en de regels van het plan worden hierop aangepast.

  • 3.

    In de toelichting op nemen dat het openluchttheater en de uitkijkpost tezamen een ophoging van niet meer dan 50 m³ krijgen, waardoor voldaan kan worden aan het Barro. Voor uitvoering van deze werken wordt advies ingewonnen bij de waterbeheerder.

  • 4.

    Het nadere onderzoek ten behoeve van Natura 2000, NNN en de verslechteringstoets toevoegen als bijlage bij het bestemmingsplan Olst-West 2017. In de toelichting wordt paragraaf 4.8 aangepast naar de uitkomsten van het nadere onderzoek.

  • 5.

    Artikel 3 lid 3.1 toevoegen: ‘d. ontsluitingsweg ten behoeve van de bestemming Gemengd’.

  • 6.

    Artikel 4 lid 4.1 onder d en de verbeelding: ‘rijksmonument’ wijzigen in ‘(rijks-) monument’.

  • 7.

    Artikel 4 lid 4.2.2 onder c: ‘goothoogte’ wijzigen in ‘bouwhoogte’.

  • 8.

    Verbeelding: in het vlak met de aanduiding ‘bijgebouwen’ een maximum bebouwd oppervlak van 80 m² aangeven, zodat dit overeenkomt met artikel 4.

  • 9.

    Verbeelding: aan de noordzijde van de percelen van de Bokkers Molle een gedeelte van het perceel de bestemming wijzigen van de bestemming ‘gemengd’ naar ‘bedrijf’.

  • 10.

    Tekstuele fouten die staan in de toelichting en de regels wijzigen.

Het plan (identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2017003003-0301) en het vaststellingsbesluit liggen ter inzage van 31 mei 2018 tot en met 11 juli 2018. U vindt het plan op www.ruimtelijkeplannen.nl en bij ons klantcontactcentrum in Wijhe (Raadhuisplein 1) en in Olst (Holstohus, Jan Schamhartstraat 5b). Bronbestanden vindt u op ro.olst-wijhe.nl.

U kunt binnen de genoemde termijn beroep instellen, als u:

  • 1.

    tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend, of

  • 2.

    belanghebbende bent en u redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat u geen of niet tijdig een zienswijze heeft ingediend, of

  • 3.

    belanghebbende bent en bezwaar hebt tegen de door de raad aangebrachte wijzigingen.

    Een beroepschrift dient u in bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. 

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking treedt. Om de werking van het besluit op te schorten, kunt u als belanghebbende binnen de genoemde termijn een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven