Ter inzagelegging vastgesteld uitwerkingsplan 'Engelse Tuin Voorhout'

Logo Teylingen

 

Toelichting op het uitwerkingsplan

Op de gronden ten zuidwesten van de monumentale voormalige bollenschuur Colijn, Jacoba van Beierenweg 75-77 te Voorhout, geldt de bestemming 'Gemengd – Uit te werken bestemming'. Op deze gronden mag slechts worden gebouwd indien het initiatief voldoet aan de in het bestemmingsplan 'Engelse Tuin Voorhout' opgenomen voorwaarden en op basis van een daarvoor opgesteld uitwerkingsplan. Het college heeft dit uitwerkingsplan op 15 mei 2018 vastgesteld.

Op deze gronden is één vrijstaande woning voorzien, op de achterzijde van het perceel. Ten behoeve van deze woning worden de bestaande inrit en parkeerplaats heringericht om tevens voldoende parkeervoorzieningen te realiseren voor de woningen in de monumentale voormalige bollenschuur, die daarvoor gerestaureerd c.q. verbouwd wordt.

Het uitwerkingsplan maakt de voorgenomen ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk.

Ter inzageligging

Het vastgestelde uitwerkingsplan ligt voor eenieder ter in­zage van donderdag 31 mei tot en met woensdag 11 juli 2018.

U kunt het uitwerkingsplan inzien bij het Con­tact­centrum in het Gemeente­kantoor, Wilhelminalaan 25 in Sassenheim.

De digitale versie van het uitwerkingsplan kunt u inzien op de landelijke voor­ziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op de website van de gemeente Teylingen (www.teylingen.nl) staat een rechtstreekse link naar het digitale uitwerkingsplan.

Naast een link naar het digitale uitwerkingsplan vindt u op de website van de ge­meente Teylingen een link naar de authentieke digitale bestanden.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie van het ontwerpbestemmings­plan, is op grond van arti­kel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend).

Beroep

Binnen de termijn van 31 mei tot en met 11 juli 2018 is het instellen van beroep mogelijk voor:

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpuitwerkingsplan naar voren hebben gebracht;

Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij het college kenbaar te maken.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

 

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt op donderdag 12 juli 2018 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met de heer P.M.W.M. van Goch van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via e-mail p.vangoch@hltsamen.nl.

Naar boven